Deputatul PSD Sireţeanu şi-a băgat soţia în anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, deputatul PSD Mihail Sireţeanu nu s-a sfiit să-şi bage şi soţia în ancheta penală. Elena Brotac, soţia deputatului PSD, a fost

Proaspăt trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, deputatul PSD Mihail Sireţeanu nu s-a sfiit să-şi bage şi soţia în ancheta penală. Elena Brotac, soţia deputatului PSD, a fost însă scoasă de sub urmărire penală, procurorii constatând că aceasta nu a avut decât un rol pur "decorativ" în planul de înavuţire a pesedistului.
Ajuns deputat, Sireţeanu şi-a dat demisia din CA al fabricii de armament Mizil, însă şi-a lăsat soţia în locul său pentru a nu pierde controlul asupra afacerilor derulate. Mai mult, Sireţeanu şi-a introdus şi ginerele în "business". Florentin Remeş a fost numit administrator la firma Euro Business, societate creată tocmai pentru a desfăşura activităţi cu fabrica de armament MFA Mizil. Cu toate acestea, conform rechizitoriului înaintat de procurori la instanţa supremă, ginerele nu a desfăşurat nicio activitate ilegală. "Colegul" de dosar al lui Sireţeanu, directorul fabricii de armament MFA Mizil, Constantin Cazacu, s-a folosit, la rândul său, de relaţiile de prietenie cu Catrinel Emilian Costaş, fost cadru activ al Serviciului Armamente din MApN. Costaş a renunţat la Armată şi a devenit membru în Consiliul de Administraţie al MFA Mizil, dar şi acţionar al firmei Emco CAS SA. În rechizitoriu se arată că unul dintre contractele între Emco şi MFA Mizil a avut ca obiect elaborarea unui manual de operare şi întreţinere pentru maşina de luptă a infanteriei modernizată MLI 84 L, afacere de aproape 300 milioane de lei. În cazul lui Costaş, procurorii au decis disjungerea dosarului şi continuarea cercetărilor la Secţia Militară a DNA. Conform anchetatorilor, în perioada 2003-2004, Sireţeanu şi Cazacu ar fi înfiinţat Emco Cas SA şi Euro Business SRL. Cu ajutorul acestor firme, cei doi ar fi desfăşurat activităţi privilegiate cu fabrica de armament MFA Mizil.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite