Deputatul PSD Ion Dumitru, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voicu Septimiu Muntean - acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Conform anchetatorilor, în perioada august - decembrie 2004, comisia de licitaţie

Voicu Septimiu Muntean - acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Conform anchetatorilor, în perioada august - decembrie 2004, comisia de licitaţie numită de Ion Dumitru a atribuit 8 contracte de achiziţie publică în valoare de 116 miliarde lei unui număr de 4 firme controlate de omul de afaceri Alfred Florea (SC Alca Hunting Com SRL, SC Romarmy SRL, SC Express Trading SRL, SC Romtextil Com SRL). Respectivele firme achiziţionaseră bunurile care făceau obiectul contractului cu numai 16 miliarde de lei. Contractele constau în furnizare de produse cum ar fi armament, echipament de lucru şi accesorii de vânătoare.
Adaosuri comerciale de 20.000%
Pentru unele bunuri s-a ajuns la adaosuri comerciale de aproape 20.000%, cum ar fi achiziţionarea unor ace de cravată. De asemenea, a fost achiziţionată muniţie pentru care, în România, nu există armament. Prejudiciul adus Romsilva se ridică, conform procurorilor, la peste 3 milioane de euro, Ion Dumitru nefiind numai cel care a coordonat din umbră activitatea infracţională, ci a contribuit efectiv la producerea pagubei. Dumitru i-ar fi ameninţat pe membrii comisiei de licitaţie pentru a încălca legea. Cercetările sunt continuate cu privire la omul de afaceri Alfred Florea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite