Deputatul PDL Dan Păsat, acuzat de şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul deputatului democrat liberal Dan Păsat a fost trimis la Camera Deputaţilor, de către Ministerul Justiţiei.

DNA a cerut reţinerea şi arestarea lui Păsat, pentru mai multe fapte penale comise în perioada 2007-2010, printre care şi şantaj. Pentru a obţine anumite contracte, deputatul de Giurgiu ar fi recurs la ameninţări la adresa a doi oameni de afaceri.

Potrivit DNA, în perioada 2009 - 2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate de deputat în Parlamentul României, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

În urmă cu aproximativ o lună, DNA i-a solicitat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să ceară avizul Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea parlamentarului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite