Deputaţii kârgâzi vin înarmaţi la parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele parlamentului kârgâz, Kubanitcibek Isabekov, i-a certat joi, chiar de la tribună, pe colegii săi deputaţi, că umblă înarmaţi prin clădirea Legislativului, deşi chiar

Vicepreşedintele parlamentului kârgâz, Kubanitcibek Isabekov, i-a certat joi, chiar de la tribună, pe colegii săi deputaţi, că umblă înarmaţi prin clădirea Legislativului, deşi chiar la începutul acestei săptămâni a intrat în vigoare legea care interzice acest lucru. "Numai eu şi deputatul Sanjar Kidiraliev am depus armele la intrarea în parlament, iar voi umblaţi cu pistoalele mitralieră atârnate pe umăr chiar în sala de şedinţe", a spus, supărat, Isabekov. "Trebuie să respectăm legile pe care singuri le-am votat", a adăugat liderul kârgâz.

Deputaţii au obţinut dreptul de a purta arme în decembrie, anul trecut, după ce manifestanţii care cereau plecarea preşedintelui Kurmanbek Bakiev au asediat, timp de nouă zile, clădirea parlamentului din Bishkek (fostul oraş Frunze). Statul Kârgâzstan, fosta republică sovietică Kirghizia, a fost destabilizat în martie 2005, în timpul Revoluţiei lalelelor, când a fost alungat de la putere preşedintele Askar Akaiev, iar în locul lui a fost numit fostul premier, Kurmanbek Bakiev. În aceşti doi ani, situaţia politică nu s-a stabilizat, mai mulţi politicieni fiind atacaţi de grupuri înarmate, iar patru membri ai parlamentului au fost chiar asasinaţi. Deşi legea care nu permite accesul cu arme în clădirea parlamentului a fost votată în unanimitate, deputaţii sunt prea speriaţi ca să renunţe la armele lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite