Deputatii vor un Cod Penal care sa permita protejarea proprietatii private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatii PD, Ioan Olteanu, Augustin Zegrean si Daniel Buda cer Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa supuna dezbaterii si adoptarii, o propunere legislativa prin care sa fie modificat noul Cod

Deputatii PD, Ioan Olteanu, Augustin Zegrean si Daniel Buda cer Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa supuna dezbaterii si adoptarii, o propunere legislativa prin care sa fie modificat noul Cod Penal, mai exact articolele 22 privind legitima aparare si 208 privind violarea de domiciliu, a sediului sau a proprietatii private. Cei trei au constatat ca in articolul 208 este prevazuta pedepsirea violarii de domiciliu, dar nu si a violarii proprietatii private.
Deputatii cer introducerea unui alineat la articolul 22 prin care sa fie in legitima aparare si acela care "savarseste fapta pentru a impiedica sau a respinge patrunderea fara drept a unei persoane intr-o locuinta, incapere, dependinta, loc imprejmuit tinand de acestea sau pe o proprietate privata, fara consimtamantul persoanei care le foloseste sau le detine in mod legal". Totodata, parlamentarii cer ca patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta, loc imprejmuit tinand de acestea sau pe o proprietate privata, fara consimtamantul persoanei care le foloseste sau le detine in mod legal, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia sa se pedepseasca cu inchisoare de la un an la cinci ani. Aceeasi pedeapsa este solicitata de deputati si pentru cei care patrund in sedii ale autoritatilor publice centrale sau locale, ale institutiilor publice, partidelor sau in locul in care o persoana fizica sau juridica isi desfasoara in mod legal activitatea. Daca fapta este savarsita de o persoana inarmata, mai multe persoane, indiferent de perioada zilei sau prin folosirea de calitati mincinoase, pedeapsa cu inchisoarea ar trebui sa fie de la 3 la 10 ani. Desi a trecut aproape o luna si jumatate de cand sotul creatoarei de moda Romanita Iovan l-a impuscat mortal pe Bogdan Iancu, pe care l-a surprins in vila sa in noaptea de 6 spre 7 octombrie, nu se stie daca a fost legitima aparare sau nu. Prin modificarea articolului din Codul Penal, care face referire la legitima aparare, oricine si-ar putea apara proprietatea prin orice metoda.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite