Depozite subterane de deşeuri petroliere, descoperite în Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu Harghita au descoperit, în Miercurea Ciuc, două depozite subterane ilegale de deşeuri petroliere, rezultate în urma derulării de afaceri cu produse

Comisarii Gărzii de Mediu Harghita au descoperit, în Miercurea Ciuc, două depozite subterane ilegale de deşeuri petroliere, rezultate în urma derulării de afaceri cu produse petroliere.

"Este vorba de un rezervor cu capacitatea de 25 metri cubi de deşeuri petroliere, cu un coeficient de umplere de 70%.

Celălalt depozit are un coeficient de umplere de 60%", ne-a declarat Abos Gabriel, comisarul-şef de mediu de la Harghita. Acesta a adăugat că primul rezervor descoperit abandonat în subteran a aparţinut unei firme din localitate, care, în prezent, se află în lichidare judiciară.

Foştii proprietari, care nu mai sunt de găsit, au vândut terenul unei alte societăţi, care a identificat depozitul ilegal şi a anunţat Garda de Mediu.

"Din cercetările pe care le-am efectuat rezultă că, în zona respectivă, s-au derulat afaceri cu produse petroliere: depozitare, transvazare şi comercializare", a declarat Abos Gabriel. Acest fapt e probat de instalaţiile existente, unde au fost găsiţi inclusiv acizi şi urme de var. Cel de-al doilea depozit a fost depistat pe platforma CIM Harghita SA din Miercurea Ciuc. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite