Denunţătoarea Aspazia, şcolită de Emil Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aspazia Droniuc
Aspazia Droniuc

Cea care l-a turnat pe Apostu l-a avut profesor într-ale politicii pe actualul premier. „Relaţia de amiciţie" pe care femeia spunea că o avea cu primarului Clujului îşi are sursa în faptul că Aspazia făcea parte dintr-un cerc de tineri politicieni susţinuţi de Boc, au declarat surse din partid pentru „Adevărul".

Femeia de afaceri Aspazia Droniuc (36 de ani) este denunţătorul principal în două dosare penale care au zguduit Clujul. Femeia a declarat procurorilor că a dat mită edilului-şef al Clujului, dar şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Bica. Una dintre cele mai importante întrebări care se pun în legătură că aceste dosare este cum a ajuns Aspazia Droniuc să aibă uşile a doi dintre cei mai influenţi oameni din oraş deschise?

În motivarea arestării primarului Clujului se arată că Droniuc a susţinut că a apelat la Apostu „în virtutea relaţiilor amicale ". Sorin Apostu, pe de altă parte, a declarat în faţa instanţei că a cunoscut-o pe Droniuc Aspazia „în urmă cu circa 10 ani când aceasta lucra în presa şi că fost membră PD". Conform informaţiilor biroului de presă al Universităţii Babeş-Bolyai, Aspazia Droniuc a fost studentă a Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative între 1999 şi 2003, când şi-a luat şi licenţa. În aceste condiţii, în urmă cu 10 ani, adică în 2001, ea era o simplă studentă.

Este posibil însă ca „relaţia de amiciţie" dintre Apostu şi Droniuc să aibă ca sursă şedinţele de la partid, având în vedere că denunţătoarea a intrat în anul 2000 în PDL (pe vremea aceea PD n.r.). Începând cu acest an, Aspazia Droniuc l-a avut profesor pe Emil Boc, care i-a predat „Sistemul Politic Românesc", „Sisteme parlamentare şi prezidenţiale comparate" dar şi „Terminologie juridică". Aspazia a avut-o ca şi coordonator de an pe Cynthia Curt, o asistentă de-a lui Boc, care este acum consul general al României în Barcelona.

Aspazia, în cercul tinerilor lui Boc

Pe lângă calitatea de profesor, Emil Boc i-a fost Aspaziei Droniuc şi preşedinte, el fiind între 2000 şi 2004, preşedintele PD Cluj. Surse bine informate au declarat pentru „Adevărul" că Aspazia Droniuc ar fi ajuns într-un cerc de tineri politicieni care au fost susţinuţi în partid de Emil Boc. Aceleaşi surse arată că din acest grup făceau parte Brânduşa Mândru (consilier local şi managerul unui complex hotelier ce aparţine Consiliului Judeţean - Univers T), Rareş Rusu (şeful Transelectrica Cluj şi vicepreşedintele PDL Cluj) şi Rareş Niculescu (europarlamentar). Toţi cei patru au terminat Ştiinţele Politice şi l-au avut profesor pe Emil Boc.

Brânduşa Mândru nu a dorit să dea nicio declaraţie pentru „Adevărul" însă a confirmat pentru o publicaţie locală că o cunoaşte pe Droniuc din studenţie şi, mai mult, a ajutat-o să-şi înscrie firmele în apartamentul părinţilor ei. Rareş Niculescu, europarlamentar PDL şi fost consilier parlamentar al lui Emil Boc între 2000 şi 2004, a negat că ar fi avut relaţii strânse cu Droniuc: „A fost unul dintre mulţii membrii ai PD cred că în perioada 2000-2001. Ea nu a deţinut nicio funcţie publică şi niciuna în PDL. Mă îndoiesc că Emil Boc ştie cine este". Rareş Rusu, director la Transelectrica Cluj şi vicepreşedinte al PDL Cluj, a arătat: „Nu am avut nicio legătură cu ea. A fost unul dintre sutele de tineri care au venit la partid prin anii 2000. O cunoşteam în sensul că ne salutam, dar n-am avut nicio legătură cu ea. Pot să spun că pe Brânduşa Mândru o cunosc".

Premierul Emil Boc nu a dorit să facă nicio declaraţie referitor la legătură lui cu Aspazia Droniuc. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat pentru „Adevărul" că răspunsurile la întrebările despre Aspazia Droniuc vor fi date de preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda. Acesta s-a rezumat să arate că Aspazia Droniuc nu figurează ca membru PDL.

În concluzie, relaţia Aspaziei Droniuc cu PDL-iştii din fruntea Clujului îşi poate avea sursa şi în faptul că se învârtea într-un cerc de tineri PDL-işti care au fost promovaţi pe funcţii publice importante.

Elevi ai lui Boc şi membri de partid

Rareş Rusu şi Rareş Niculescu au intrat în PDL datorită lui Emil Boc. „Eram student la Ştiinţe Politice şi în 2000, eu şi Rareş Niculescu l-am întrebat pe Emil Boc dacă putem să-l ajutăm în campania pentru deputăţie. Am fost unul dintre cei care au lipit afişe, atunci când în partid nu era nimeni. Şi lucrarea de diplomă am făcut-o cu el", explică Rareş Rusu.

Sorin Apostu rămâne în arest


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri seară menţinerea în arest preventiv a primarului Sorin Apostu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite