Denunţ la DNA după un scandal conjugal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună după ce a intentat divorţ, Sorina Mărgineanu şi-a reclamat soţul, pe Adrian Ciureanu, procurorilor anticorupţie, stârnind scandalul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Adrian Ciureanu, unul dintre şefii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi anchetaţi pentru fapte de corupţie, i-a făcut plângere penală fostei sale soţii, pe care o acuză că i-a violat corespondenţa electronică.

Sorina Mărgineanu, femeia reclamată, este cea care a stârnit recent o adevărată furtună la UMF Iaşi, după ce şi-a denunţat bărbatul procurorilor anticorupţie. Mărgineanu a decis să-şi dea soţul pe mâna DNA în octombrie anul trecut, la şapte luni după ce a intentat la Judecătorie un proces de divorţ.

19 persoane cercetate

Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare din cadrul UMF Iaşi, a fost arestat acum două luni fiind suspectat că a trucat o licitaţie a cărei miză era un contract de 6 milioane de lei, majoritatea bani europeni, pentru implementarea unei platforme informatice la Universitatea de Medicină din Iaşi. 19 persoane, inclusiv Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi, sunt implicate oficial în anchetă din luna octombrie.

Acum, directorul îşi acuză fosta consoartă că a transmis procurorilor DNA Iaşi câteva dintre e-mailurile sale personale. În plus, o mai blamează că i-a citit corespondenţa privată cu mai multe din persoanele cercetate şi că a divulgat conţinutul acestora. Adrian Ciureanu spune, în plângerea depusă la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), că Sorina Mărgineanu i-a modificat anumite e-mailuri.

Citiţi şi:

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

UPDATE Rectorul Vasile Astărăstoae, reales la conducerea UMF. „Dincolo de murdării, s-a votat continuarea unor proiecte"

Ciureanu susţine că soţia i-a minţit pe procurori când le-a transmis informaţii despre o discuţie purtată de el cu rectorul Vasile Astărăstoae. „Am depus săptămâna trecută o plângere penală la DIICOT care priveşte mai multe infracţiuni", a precizat Mihai Tun, avocatul lui Adrian Ciureanu. Contactată telefonic în repetate rânduri, Sorina Mărgineanu nu a dorit să le răspundă jurnaliştilor „Adevărul".

Ancheta DNA a fost finalizată

Directorul Centrului de Comunicare din cadrul UMF Iaşi, Adrian Ciureanu, Daniela Druguş, director administrativ la UMF, şi Vasile Astărăstoae, rectorul universităţii, Corvin Pughin, directorul comercial şi asociat în compania Maguay, şi alte 13 persoane sunt suspectate de procurorii DNA Iaşi că ar fi trucat o licitaţie pentru o platformă e-learning (sistem electronic de învăţare). Dosarul a pornit de la un denunţ formulat de fosta nevastă a lui Adrian Ciureanu.

„În baza unor înţelegeri prealabile şi având concursul fraudulos al numiţilor TLG  (reprezentant al SC Euro Management  Grup Bucureşti şi prieten cu Ciureanu), Pughin Corvin, Ciureanu Adrian, Vasile Astărăstoae au decis atribuirea ilegală a contractului de lucrări în favoarea firmei SC Maguay Impex SRL Bucureşti, cauzând un prejudiciu de şase milioane de lei UMF, bugetului statului şi Uniunii Europene", susţin procurorii DNA. Directorii şi rectorul UMF, dar şi Corvin Pughin au susţinut că sunt nevinovaţi.

În acest caz, judecătorii Curţii de Apel Iaşi i-au arestat la 18 octombrie pe Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, şi pe Daniela Druguş, director administrativ la UMF Iaşi, şi pe Corvin Pughin, directorul comercial şi asociat în compania Maguay pentru 29 de zile. Aceştia au făcut însă recurs, iar Curtea Supremă a decis pe 26 octombrie că pot fi cercetaţi în stare de libertate.

„Am convingerea, atât eu, cât şi colegii mei, că este aşa cum susţine şi profesorul Astărăstoae: este un dosar politic pornit împotriva lui ca să-i amendeze poziţiile lui acide în raport cu Guvernul", a precizat Adrian Ciureanu, directorul Centrului de Comunicare. Procurorii au finalizat ­cercetările în acest dosar şi le-au prezentat suspecţilor probele adunate împotriva lor. DNA va decide zilele următoare dacă va trimite sau nu în judecată cele 19 persoane cercetate.

"Nu m-am aşteptat la acest denunţ pentru că este nepoata lui Sava Mărgineanu, fost prefect de Suceava şi judecător în perioada interbelică, care împreună cu familia a avut de suferit de pe urma delatatorilor.''
Adrian Ciureanu director UMF

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite