Demontarea circuitului strangulează Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teoretic, bucureştenii mai au de îndurat un trafic infernal în zona Palatului Parlamentului până mâine, când expiră termenul dat demontării circuitului de Formula 3. Practic, muncitorii mai

Teoretic, bucureştenii mai au de îndurat un trafic infernal în zona Palatului Parlamentului până mâine, când expiră termenul dat demontării circuitului de Formula 3. Practic, muncitorii mai au de lucru cel puţin până la sfârşitul săptămânii

Formula 3 s-a încheiat, iar organizatorii mai au la dispoziţie două zile pentru a lăsa zona din jurul Palatului Parlamentului exact aşa cum au găsit-o. În caz contrar, nemţii de la Bucharest Ring riscă o amendă de un miliard de lei vechi. Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5 ameninţă cu această sancţiune dacă nu se va reface spaţiul verde, distrus în urmă cu două săptămâni pentru aşezarea tribunelor. Muncitorii care s-au apucat ieri de treabă spun însă că nu există nicio şansă ca termenul să fie respectat.

Circulaţia va fi însă cea mai mare problemă care nu se va rezolva în curând în zona unde s-a organizat Formula 3. Potrivit directorului Direcţiei pentru Siguranţa Circulaţiei şi Transporturi de la Primăria Generală a Capitalei, Gheorghe Udrişte, traficul rutier va fi închis în zonă până pe 23 mai, timp în care organizatorii se vor ocupa de scoaterea bolţarilor de protecţie şi a celor de pe marginea carosabilului-pistă. "Asfaltul pe care l-au turnat nemţii nu va mai fi scos, însă vom reveni cu marcajele care au fost", a spus Udrişte.

Tribunele dispar într-o săptămână

De asemenea, trotuarele rămân în forma actuală şi vor fi refăcute doar marcajele, ale căror costuri vor fi suportate tot de nemţi.

Gheorghe Udrişte a mai estimat că dezafectarea tribunelor şi finalizarea lucrărilor de refacere a zonei vor mai dura încă 7-8 zile, însă toate lucrările de după 23 mai se vor face sub trafic. "Până miercuri vom lucra ca să deschidem circulaţia, iar lucrările vor continua timp de aproximativ două săptămâni", a declarat Berti Panaiot, purtătorul de cuvânt al Bucharest Ring. Ieri la prânz, muncitorii români şi străini erau preocupaţi doar de demonatarea scaunelor din tribune, operaţie care, spun ei, le va lua în jur de patru zile. "Nu terminăm sub nicio formă în două zile", a zis unul dintre muncitori.

ADP cere plantarea a 100 de pomi

Potrivit directorului ADP Sector 5, Octavian Mirea, organizatorii au timp până miercuri să refacă şi spaţiul verde, dată după care va face verificări în teren şi, dacă va fi cazul, va sancţiona orice întârziere. "Aştept până miercuri, că au spus că de atât timp au nevoie să facă totul la loc, după care sunt călare pe ei. Deocamdată nu au depus nicio hârtie, au fost şi acum deficitari la acest capitol, ca să le spunem unde să planteze", a declarat Mirea. El a adăugat că organizatorii Bucharest Ring au tăiat 23 de pomi şi pentru fiecare arbore scos vor trebui să planteze cinci în loc. În caz contrar, Mirea spune că amenzile se ridică la aproximativ 100.000 de lei. Organizatorii susţin însă că vor planta doar câte doi pomi pentru fiecare dintre cei tăiaţi. Potrivit primarului general, Adriean Videanu, cei 50 de puieţi care au fost scoşi cu tot cu pământ vor fi replantaţi în acelaşi loc, iar pentru restul pomilor municipalitatea va pune la dispoziţia organizatorilor un teren.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite