Democratul Gheorghe Seculici, campion la contracte pe bani publici în Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă acuzaţiile oficiale, aduse de procurorii DNA, de luare de mită şi abuz în serviciu, asupra primarului Aradului, Gheorghe Falcă, planează mai multe suspiciuni. Cele mai multe

Pe lângă acuzaţiile oficiale, aduse de procurorii DNA, de luare de mită şi abuz în serviciu, asupra primarului Aradului, Gheorghe Falcă, planează mai multe suspiciuni.

Cele mai multe dintre ele sunt legate direct de afacerile cu bani publici derulate de socrul său, fostul vicepremier democrat Gheorghe Seculici. Acesta din urmă a fost acţionar la SC Proiect SA, una dintre cele mai mari firme de proiectări din judeţ, care a derulat lucrări importante cu instituţii publice din Arad: de la planul urbanistic al oraşului până la construirea de locuinţe ANL. Prin intermediul altei firme, socrul său a fost implicat în administrarea de spaţii comerciale şi locuinţe din fondul locativ de stat. De altfel, printre arădeni este celebră afacerea derulată prin firma Recons, unde a fost operată o majorare de capital în defavoarea Consiliului Municipal Arad şi în favoarea lui Seculici. Acest scandal a generat şi nu mai puţin celebra replică "legal, dar imoral".

Gheorghe Falcă a negat întotdeauna acuzaţiile că îşi favorizează socrul şi a susţinut că acesta şi-a desfăşurat afacerile înainte de a intra el în politică.

Falcă a mai fost acuzat, recent, că a cheltuit bani de la bugetul local pentru a trimite arădenilor scrisori, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, prin care şi-ar fi făcut, de fapt, campanie electorală.

Naşii de cununie ai lui Gheorghe Falcă sunt Traian şi Maria Băsescu. De altfel, este de notorietate relaţia apropiată pe care Gheorghe Seculici, socrul lui Falcă şi liderul PD Arad, o are cu preşedintele României.

Gheorghe Mateuţ: "Nu s-au prezentat temeiuri concrete"

"Sunt acuze serioase şi extrem de grave. Am rămas surprinşi, pentru că nu s-au prezentat temeiurile concrete. Nu ni s-au prezentat faptele concrete de care este învinuit domnul Falcă, din rezoluţie nu rezultă. În aceste condiţii, mă aflu în imposibilitatea de a face comentarii, chiar de a-mi apăra clientul. Vineri, când are loc şi audierea, vom cere clarificarea lucrurilor, vom cere să se prezinte faptele concrete de care este învinuit", a declarat Gheorghe Mateuţ, avocatul primarului de Arad.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite