Democraţii tribale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realitatea nu este deloc cea pe care o poate povesti o ştire de 10 secunde sau chiar un articol, fie şi de 5.000 de semne. Gordon Thomas, scriitor de best-seller-uri non-fiction şi reporter de

Realitatea nu este deloc cea pe care o poate povesti o ştire de 10 secunde sau chiar un articol, fie şi de 5.000 de semne. Gordon Thomas, scriitor de best-seller-uri non-fiction şi reporter de investigaţii, vorbeşte în volumul "Seminţele focului" despre legăturile dintre familia Bush şi lideri chinezi şi despre legătura acestor legături cu atentatele din 11 septembrie. Parte a seriei de teorii ale conspiraţiei sau nu, este interesantă - şi aici, şi aiurea - referirea la "clanul Bush". Pentru democraţia şi meritocraţia americană este ciudat că doi dintre fiii preşedintelui sunt aleşi în înalte funcţii ale statului. Nu sunt chiar profesii liberale, în care fiul urmează tradiţia familiei, şi nici nu incumbă vreun talent genetic. Dar, asta e, sociologia educaţiei arată cum poziţia socială a copiilor depinde şi de situaţia socială a familiei. Mai departe, plasarea în câmpul muncii se face mai ales prin networking. La nivel atât de înalt, reţeaua este transnaţională şi produce megaafaceri - acum şi cu chinezii!

Contactul cu democraţia americană - în care chiar şi ministrul justiţiei este anchetat, graţie ciocnirii marilor grupurilor de interese numite familii politice - poate contamina. Până acolo, rămân savuroase opiniile despre "democraţia tribală din Arabia Saudită", perorate la Jeddah, unde a revenit pentru vechi afaceri ale familiei, de Neil Bush, fratele preşedintelui care a atacat "democratizarea Orientului Mijlociu" - detalii pe www.blog.global-focus.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite