Demnitarii ar putea fi scoşi din vilele de protocol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii care locuiesc în imobilele deţinute de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat au încheiat două tipuri de contracte, dintre care unul neprevăzut în legislaţie, a arătat

Politicienii care locuiesc în imobilele deţinute de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat au încheiat două tipuri de contracte, dintre care unul neprevăzut în legislaţie, a arătat Ancheta Departamentului de Control al Guvernului.

"Spre surprinderea mea, RA-APPS opera cu un contract de închiriere şi o convenţie de cazare care nu se regăsesc în dreptul nostru. Este o eroare pe care o vom anula, dar pentru asta trebuie să ajungem la concluzia dacă contractele au fost legale sau nu", a declarat, ieri, Radu Stroe, şeful Secretariatului General al Guvernului, menţionând că, în caz de ilegalitate, demnitarii vor fi scoşi din case. SGG a cerut conducerii RA-APPS, în octombrie 2006, să analizeze toate tipurile de contracte şi convenţii de cazare încheiate. Solicitarea respectivă a fost adresată după ce Partidul Iniţiativa Naţională a pretins RA-APPS şi SGG să dea publicităţii lista completă a politicienilor care locuiesc ilegal în casele de protocol şi să rezilieze aceste înţelegeri. PIN a arătat cu degetul spre pesediştii Mircea Geoană şi Vasile Dâncu.

De acum înainte activele RAAPPS vor fi vândute, ca regulă, prin licitaţie publică cu strigare, imobilele exceptate fiind numai acelea care sunt necesare protocolului de stat, a explicat ieri şeful SGG, Radu Stroe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite