Demnitarii nu se pot despărţi de arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi foşti demnitari, printre care şi unii primari de sector din Capitală, refuză să predea armele închiriate de la poliţie pe perioada în care au îndeplinit funcţii oficiale. Conform

Mai mulţi foşti demnitari, printre care şi unii primari de sector din Capitală, refuză să predea armele închiriate de la poliţie pe perioada în care au îndeplinit funcţii oficiale.
Conform comisarului Constantin Grumuzescu, şef serviciu din cadrul Poliţiei Capitalei, aceştia au primit somaţii acasă, iar dacă nu vor veni în câteva zile să aducă armele, se vor alege cu dosare penale. Unul dintre demnitarii vizaţi va trebui să achite şi o sumă de 1.800 lei, reprezentând restanţe la chiria pentru pistol.
Miniştrii, secretarii de stat, parlamentarii şi magistraţii pot închiria pistoale de la Poliţia Capitalei după ce urmează un curs de două săptămâni. Demnitarii sunt autorizaţi să poarte arme pe durata mandatului, cu o prelungire de cel mult un an. Poliţia închiriază pistoale Carpaţi, cu 550 lei pe an, şi Macarov, cu 750 lei pe an, acestea provenind dintr-un lot de arme predate de poliţiştii care au ieşit la pensie. În aceste preţuri intră şi muniţia aferentă, de 12 cartuşe pentru fiecare pistol. Constantin Grumuzescu, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, a precizat, ieri, că "până în prezent, demnitarii au tras doar în poligon, întreaga muniţie fiind intactă la toţi cei care au închiriat pistoale".
În Bucureşti sunt înregistrate 360 pistoale cu glonţ şi circa trei mii de arme neletale.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite