Demisionara Mona Musca ramane interimar la Cultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Mona Musca, i-a prezentat, ieri, primului-ministru demisia din Guvern, insa se va ocupa in continuare de treburile ministerului pana la desemnarea unui alt titular. Premierul Calin

Ministrul Culturii, Mona Musca, i-a prezentat, ieri, primului-ministru demisia din Guvern, insa se va ocupa in continuare de treburile ministerului pana la desemnarea unui alt titular. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a aratat destul de retinut in declaratii, limitandu-se la a aprecia ca actualul Cabinet nu va avea de suferit in urma gestului Monei Musca. "Guvernul merge inainte, concentrandu-se pe obiectivele importante: integrarea europeana si prioritatea zero - refacerea tarii dupa inundatii", a spus Tariceanu. In ceea ce-i priveste pe posibilii succesori ai acesteia, liberalii au in vedere, deocamdata, doua nume: Adrian Iorgulescu, membru in Biroul Permanent Central al PNL, si senatorul Adrian Cioroianu, supleant in acelasi organism. Nici una dintre variante nu a fost luata insa in discutie in conducerea centrala a formatiunii liberale, acest lucru urmand sa se intample, cel mai probabil, martea viitoare, in sedinta BPC. Tot atunci este de asteptat ca Mona Musca sa demisioneze si din functia de vicepresedinte al PNL, asa cum a anuntat deja. In acest caz, in locul sau va intra unul dintre cei trei supleanti desemnati de ultimul Congres al partidului - Mircea Cinteza, Mihai Razvan Ungureanu sau Adrian Cioroianu.
Ministrul si-a luat ramas bun de la angajati
Ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, si-a luat ramas bun, joi dimineata, de la angajatii ministerului, multumindu-le pentru colaborarea din cele sapte luni de mandat, si a precizat ca va gestiona in continuare activitatea institutiei pana va fi numit oficial un nou ministru. "Va multumesc ca avem un bilant bun. Putem fi mandri de ce am facut. Si daca lucrurile vor merge in continuare asa, putem considera ca Guvernul si-a facut datoria, macar pe segmentul acesta", a spus Mona Musca. Ea a precizat ca rezultatele obtinute pana in acest moment o fac sa nu-i fie rusine de cele sapte luni petrecute la minister. "Nu stiu cine ma va inlocui, dar sunt sigura ca oricine va veni va face treaba buna cu o asemenea echipa", a sustinut Mona Musca.
"Inca nu a fost taiata de la portie"
Ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, si-a dat, ieri, demisia din Guvern, asa cum promisese anterior. Cu toate acestea, ea a participat la reuniunea Cabinetului, "nefiind inca taiata de la portie", asa dupa cum a spus primul-ministru. Inainte de inceperea sedintei Executivului, Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit intre patru ochi cu ministrul demisionar. El a spus ca nu a incercat sa-i schimbe intentia Monei Musca, ci doar i-a cerut sa nu paraseasca ministerul inaintea gasirii unui nou sef la Cultura. "Doar am luat act de demisie si nu am incercat sa o conving sa renunte la ea", a spus premierul. "Este decizia ei si nu cred ca actualul Cabinet va fi afectat", a continuat Tariceanu. Succesorul Monei Musca va fi ales in zilele urmatoare, dupa ce vor avea loc consultari in cadrul Coalitiei. "Este prematur sa vorbim cine va fi inlocuitor. Nu avem ministere negociate si acesta poate fi din orice partid. Coalitia are foarte multi oameni capabili sa ocupe acest post de la Cultura", a declarat Tariceanu.
Hasotti: Nimeni nu e de neinlocuit
Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat, joi, ca hotararea Monei Musca de a demisiona este o decizie unilaterala, apreciind ca "nimeni nu este de neinlocuit", iar "PNL numai de intelectuali nu duce lipsa". "Se face foarte mult zgomot pentru o decizie care, pana la urma, este hotararea sa", a adaugat senatorul liberal. El a apreciat ca Mona Musca are o imagine publica foarte buna si o activitate buna in fruntea Ministerului Culturii, dar "partidul nu sta intr-un om, chiar daca acesta se numeste Mona Musca".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite