Demers în sprijinul încetării violenţelor în Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe organizaţii neguvernamentale din Israel şi din Palestina au înaintat Curţii Supreme a Israelului o întâmpinare în sprjinul încetării bombardamentelor împotriva zonelor locuite de

Mai multe organizaţii neguvernamentale din Israel şi din Palestina au înaintat Curţii Supreme a Israelului o întâmpinare în sprjinul încetării bombardamentelor împotriva zonelor locuite de civili din Fâşia Gaza.
ONG-urile respective cer Curţii să interzică unităţilor militare operaţiunile în apropierea caselor de locuit, care, în cursul săptămânii trecute, au provocat moartea unui copil de şapte ani. Ele susţin că armata a extins "zona interzisă" supusă bombardamentelor necontenite de către israelieni până la o distanţă de 100 de metri de casele de locuit, în vreme ce, înainte distanţa era de 300 de metri. Potrivit France Press, ofiţerii superiori israelieni nu au dezminţit noul consemn primit. ONG-urile consideră însă că decizia luată este "ilegală" şi că militarii israelieni au datoria să nu i se supună, în caz contrar riscând să fie aduşi "pentru crime de război" în faţa instanţelor internaţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite