Delfinul care se stinge de durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a murit îngrijitoarea, animalul refuză să mai mănânce În urmă cu două săptămâni, a fost ucisă de un vecin Tamara Monti, 37 de ani, instructoare de la delfinariul

După ce i-a murit îngrijitoarea, animalul refuză să mai mănânce

În urmă cu două săptămâni, a fost ucisă de un vecin Tamara Monti, 37 de ani, instructoare de la delfinariul italian Oltremare din Riccione. Toţi care au cunoscut-o au simţit o mare durere. Dar nimeni nu a suferit atât de mult ca "Mary G", o femelă delfin, relatează "El Mundo".

De când Tamara nu mai este, delfinul refuză să mai mănânce şi, când este obligat s-o facă, vomită. În 15 zile, animalul a pierdut cel puţin 50 de kilograme din greutate şi experţii avertizează că viaţa sa este în pericol. "Mary G" trece printr-o "criză nervoasă" pentru că a pierdut-o pe cea care o hrănea şi o îngrijea. Tamara Monti era mai mult decât îngrijitoarea sa. În urmă cu un an şi jumătate, aceasta i-a salvat viaţa, când a eşuat în portul Ancona. Cu mângâieri şi atenţii, instructoarea a reuşit s-o liniştească. Tamara era ajutată la delfinariul din Riccione de soţul ei. Luni de zile ea a alimentat delfinul cu preparate pe bază de săruri minerale şi vitamine. Animalul era monitorizat în permanenţă. Mai multe luni, Tamara i-a cântat, a mângâiat-o şi i-a şoptit cuvinte pline de afecţiune. Şi delfinul muribund a supravieţuit.

Steaua delfinariului

Animalul s-a ataşat atât de mult de instructoare, încât, când responsabilii delfinariului au propus să fie înapoiat în mare, specialiştii s-au opus. "Mary G" era prea obişnuită cu oamenii pentru a trăi în libertate. Aşa că delfinul a rămas în parcul acvatic şi a devenit steaua acestuia. Dar după ce Tamara a fost înjunghiată de un vecin nebun, care nu mai putea suporta lătrăturile celor doi câini ai ei, pe care instructoarea îi lăsa singuri în apartament, "Mary G" s-a afundat în depresie. Animalul nu mai mănâncă şi vomită tot ce veterinarii o forţează să înghită. Din greutatea de 210 kilograme a pierdut deja 50. Suferă şi de o periculoasă infecţie gastrică. Veterinarii delfinariului nu-şi ascund îngrijorarea. În încercarea de a o salva pe "Mary G", ei au plasat în bazin un bătrân delfin pe nume "Pele" pentru a se împrieteni şi a o îndemna să mănânce. Dar măsura nu a dat încă roade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite