Decizia medicală în spitalele din Bucureşti, lăsată la mâna debutanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre funcţiile cele mai importante într-un spital, cea de director medical, a fost încredinţată, în cazul a două unităţi medicale din Bucureşti, unor persoane care abia au ieşit de pe

Una dintre funcţiile cele mai importante într-un spital, cea de director medical, a fost încredinţată, în cazul a două unităţi medicale din Bucureşti, unor persoane care abia au ieşit de pe băncile facultăţii.
Deciziile medicale la Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" şi la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu" sunt luate acum de începători. Directorul medical într-un spital este preşedintele consiliului medical, format din şefii de secţii, de laboratoare, farmacistul-şef şi asistentul-şef. Printre atribuţiile sale se remarcă îmbunătăţirea standardelor clinice, dar şi monitorizarea şi evaluarea activităţii medicale desfăşurate în spital. La Spitalul Sf. Pantelimon, director medical a devenit, prin ordin al ministrului sănătăţii, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Marian Monica Claudia. Ea a devenit acum director, deşi a fost respinsă la concursul de preparatori, grupa specialităţi chirurgicale, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. IOMC "Alfred Rusescu" este instituţia care coordonează, la nivel naţional, activitatea în ceea ce priveşte ocrotirea sănătăţii mamei şi copilului şi a publicat studii şi protocoale de diagnostic şi tratament. Aici, director medical a ajuns Ioan Raluca Gabriela, care este doar doctorand. Ea va fi nevoită să supervizeze profesorii cu zeci de ani de experienţă. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, conf. dr. Adrian Neacşu, nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia de la cele două instituţii sanitare. Acesta declara, acum o săptămână, pentru ziarul Adevărul, că propunerile făcute de DSP pentru conducerea spitalelor au luat în considerare competenţa profesională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite