Decanul Baroului Vaslui, salvat de adeverintele medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul Baroului Vaslui, avocatul Petru Blanita, a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de trafic de influenta. Prins in flagrant chiar in biroul sau, unde

Decanul Baroului Vaslui, avocatul Petru Blanita, a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de trafic de influenta.
Prins in flagrant chiar in biroul sau, unde procurorii DNA l-au surprins cu 3.000 de euro marcati, avocatul a fost adus la DNA Bucuresti, in urma unui denunt a doua persoane din Vaslui carora le-ar fi pretins 10.000 de euro, sustinand ca are influenta asupra unor procurori si judecatori din judet care i-ar putea ajuta la eliberarea din arest a unor rude acuzate de trafic de persoane. Petru Blanita incheiase un contract de asistenta de 2.000 de euro, pe care ii incasase deja. Avocatul lui Blanita, Vasile Apostol, considera ca totul este o inscenare, iar banii pretinsi a fi obiectul traficului de influenta reprezentau, de fapt, onorariul clientului sau. Blanita a adus procurorilor o serie de documente medicale care atesta ca sufera de mai multe afectiuni - hepatita C, diabet zaharat si ulcer hemoragic. Conform unor surse judiciare, aseara, procurorii au luat in calcul cercetarea in libertate a decanului Baroului Vaslui, cu interdictia de a parasi tara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite