Debreţinul, preferat de turişti staţiunilor noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii, dar şi ceilalţi locuitori ai oraşelor de lângă graniţă, prefer în anotimpul rece ştrandurile din Ungaria, unde au condiţii mult mai bune. Motivele pentru care trec graniţa pentru câteva ore de bălăceală sunt preţurile mai mici şi calitatea serviciilor foarte bună

Chiar dacă Băile Felix sunt la doar câţiva kilometri distanţă de Oradea, orădenii preferă să treacă graniţa la vecinii noştri maghiari, cu toate că, până la parcul acvatic din Debreţin, trebuie să facă aproape 50 de kilometri. Motivele sunt cât se poate de simple, aquapark-ul este acoperit în totalitate, temperatura este perfectă pentru o baie bună, iar apa din bazine este foarte curată. Şezlonguri, un mini restaurant şi un mini bar îţi asigură tot confortul în timpul pe care ţi-l petreci în incinta parcului acvatic. Cei care merg acolo au la dispoziţie cel puţin patru bazine cu apă de diferite temperaturi, în funcţie de preferinţe, tobogane cu apă, jacuzzi şi bazine special amenajate pentru copii.

Preţuri promoţionale pentru români
Pe deasupra, preţurile sunt acceptabile. Pentru o şedere de două ore în incinta parcului, adulţii trebuie să plătească 2.200 de forinţi, adică în jur de 32 de lei de persoană, iar pentru copii, preţurile sunt mai mici, 1.700 de forinţi, ceea ce înseamnă aproximativ 24 de lei. Sunt tarife speciale pentru români, care au reducere, pentru că bat drumul până acolo.
La intrarea în parcul acvatic, fiecare persoană primeşte o brăţară, rezistentă la apă, cu care se poate cumpăra mâncare şi băutură şi se poate intra peste tot în parc. Totul se înregistrează prin respectiva brăţară şi se plăteşte la ieşire, inclusiv timpul petrecut înăuntru. Totul se face foarte comod şi operativ.  Marina Tarţa locuieşte în Baia Mare, dar preferă să-şi ducă nepotul la parcul acvatic din Debreţin, pentru că este acoperit în totalitate şi foarte curat.

Preferă Debreţin

Ea a spus că optează pentru Debreţin, decât să meargă la Băile Felix, deşi fiul ei locuieşte în Oradea. „O dată la câteva weekenduri mergem în vizită la fiul meu împreună cu copilul şi traversăm graniţa în Ungaria pentru a merge la Debreţin. Îmi place foarte mult să-mi duc nepoţelul la parcul acvatic de acolo, deoarece este foarte curat, copilul are bazine speciale unde se poate juca fără să ne facem probleme că i s-ar putea întâmpla ceva. Vara mergem într-adevăr la Băile Felix, dar în restul anului preferăm parcul acvatic din Debreţin, deoarece este acoperit şi totul se găseşte în incinta parcului. Pe lângă toate aceste aspecte, preţurile sunt mai mici decât la noi”, spune ea.Un alt aspect pozitiv ţine de faptul că în incinta parcului ai impresia că eşti în România, peste tot se vorbeşte româneşte, iar preţurile sunt afişate deja şi în limba română.

SPA la Hajdúszoboszló

O altă staţiune care atrage români este cea de la Hajdúszoboszló, aflată la o oră de mers cu maşina, de Oradea. Staţiunea pune la dispoziţia turiştilor băi termale, aquapark şi aqua palace. Biletul de intrare costă 1.200 de forinţi, sauna costă 800 de forinţi, iar intrarea la sala de fitness 500 de forinţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite