Daţi un leu pentru securişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au votat miercuri, cu o voioşie dezgustătoare, 75 de legi în trei ore. În medie, o lege la două minute şi jumătate. Nu e de mirare că multe dintre aceste acte normative sunt fie

Deputaţii au votat miercuri, cu o voioşie dezgustătoare, 75 de legi în trei ore. În medie, o lege la două minute şi jumătate. Nu e de mirare că multe dintre aceste acte normative sunt fie ticăloase, fie şchioape.

Printre cele 75 de legi se numără şi cea privind casele naţionalizate. Conform legii „fermentate” de majoritatea PSD-PC-PRM, foştii proprietari nu-şi vor mai recupera casele confiscate de regimul comunist, ci vor fi despăgubiţi la preţul pieţei. Marii beneficiari sunt cei din nomenclatura roşie: securisto-comuniştii. Din poziţia de chiriaşi ai celor mai valoroase case, aceştia le-au cumpărat de la stat, la preţuri de nimic. Există însă şi două mari categorii de perdanţi: 1. foştii proprietari; 2. cetăţenii români, în general.

Foştii proprietari au dreptatea de partea lor. Ei nu vor bani, ci casele înapoi. Case care au fost construite sau cumpărate de ei ori de părinţii lor. Ca şi cum surghiunul comunist n-ar fi fost suficient, a urmat surghiunul post-comunist: foştii proprietari au urmărit, neputincioşi, cum casele lor au continuat să le fie cămin celor ce se instalaseră în ele prin furt şi prin violenţă.

Prin legea votată miercuri, deputaţii ne bagă mâna în buzunar tuturor. Noi vom plăti contravaloarea celor 120.000 de case care, deşi revendicate, nu vor fi restituite foştilor proprietari. Socoteala e simplă: statul plăteşte un milion de euro pe o casă vândută nomenclaturiştilor cu 20.000 de euro! Diferenţa de 980.000 de euro o suportă statul, din banii pe care-i ia de la noi. La 120.000 de case în valoare medie de – să zicem – 200.000 de euro (căci e vorba de construcţii valoroase), rezultă despăgubiri în valoare totală de 24 de miliarde de euro. Asta înseamnă că fiecare român va plăti, direct sau indirect, peste 1.000 de euro pentru confortul securisto-comuniştilor, deveniţi capitalişti veroşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite