Dascălii protestează în prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

nu, atunci noi boicotăm deschiderea anului şcolar. În prima zi de şcoală, pe 15 septembrie, vom organiza un miting de protest, la care invităm toate federaţiile. În fiecare săptămână vom

nu, atunci noi boicotăm deschiderea anului şcolar. În prima zi de şcoală, pe 15 septembrie, vom organiza un miting de protest, la care invităm toate federaţiile. În fiecare săptămână vom picheta guvernul. Nu suntem de acord cu tergiversarea legii salarizării. Nu s-a făcut nimic în acest sens. Să nu mai vorbim de banii alocaţi pentru reabilitarea şcolilor", ne-a declarat Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. "Vom avea acţiuni de protest, iar începerea anului şcolar va fi blocată. Nu cerem decât respectarea acordului", ne-a declarat Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret". Răzvan Bobulescu, liderul Federaţiei "Alma Mater", spune că, "în data de 11 septembrie, în cadrul biroului executiv al federaţiei, vom discuta despre măsurile pe care le vom lua". Ieri, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) i-a trimis premierului Călin Popescu Tăriceanu o scrisoare prin care îi cere să stabilească de urgenţă o întâlnire pentru reluarea discuţiilor privind respectarea acordului încheiat în luna noiembrie 2005. "Ne-au arătat cu degetul, spunând că noi suntem de vină pentru starea învăţământului. Ne-au ameninţat cu dosare penale, au ordonat desfacerea contractelor de muncă ale pălmaşilor, dar în ograda lor nu vor să privească. Cu toate că nu vor să recunoască, nici până acum unele puncte ale acordului încheiat între guvern şi federaţiile sindicale nu au fost respectate. Este vorba de Legea salarizării personalului bugetar", a declarat Cătălin Croitoru, preşedintele FEN. O altă problemă pe care reprezentanţii FEN doresc să o discute cu premierul este cea a investiţiilor în sistemul de învăţământ. "În noiembrie, Executivul a promis 1,1 miliarde de euro pentru Educaţie. Până în acest moment, doar jumătate din această sumă a ajuns în vistieria ministerului. Avem convingerea că din cauza managementului defectuos practicat de MEdC nici măcar aceste fonduri nu mai pot fi consumate până în luna decembrie", spune Croitoru. Ultimul referendum organizat de FEN arată că 82% din salariaţi s-au pronunţat pentru redeschiderea conflictului de muncă în anul şcolar 2006-2007.

Hărdău nu-şi face griji:
"Învăţământul o să decurgă frumos!"

"Profesorii nu au motive să iasă în stradă. Prin ultima rectificare de buget de azi (n.r. - ieri) am depăşit o suplimentare de 30 de mii de miliarde. În octombrie, probabil, va mai fi o altă rectificare. Ceea ce s-a promis, până la urmă, se realizează, iar eu constat o totală schimbare în bine. Legea salarizării nu se poate face într-o vară. Cel mai mare câştig al nostru este modificarea de atitudine. Guvernul are o altă atitudine faţă de învăţământ. O să vedeţi ce frumos o să decurgă învăţământul de-acum încolo!" Tot ieri, premierul Tăriceanu a declarat că este dispus să se întâlnească cu sindicatele din Educaţie. Primul-ministru a mai precizat că liderii de sindicat trebuie să urmărească şi cum se cheltuiesc banii la Ministerul Educaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite