Daniel Morar nu mai stie care e marea coruptie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seful DNA, Daniel Morar, a acuzat, ieri, presiunea timpului pentru finalizarea dosarelor de mare coruptie. Cu toate acestea, seful DNA a precizat ca legea nu delimiteaza marea coruptie de mica

Seful DNA, Daniel Morar, a acuzat, ieri, presiunea timpului pentru finalizarea dosarelor de mare coruptie. Cu toate acestea, seful DNA a precizat ca legea nu delimiteaza marea coruptie de mica coruptie, astfel incat nu poate clasifica dosarele din acest punct de vedere. Afirmatia vine dupa numai doua luni dupa ce Morar preciza ca revocarile din PNA s-au facut pentru ineficienta marii coruptii. El a admis totusi ca nimeni nu este de neinlocuit daca nu apar rezultate. Morar nu a putut spune daca se vor opera 4-5 trimiteri in judecata pana in aprilie.
Huza - chemata la audieri
Fostul presedinte al Tribunalului Bucuresti, Maria Huza, a gresit extrem de grav prin faptul ca in sedinta CSM a declarat ca procurorul care a deschis ancheta pe numele sau va plati. Aceasta este parerea sefului DNA, Daniel Morar, care a precizat ca Huza trebuia sa se apere in fata anchetatorilor. ,Ii transmit doamnei Maria Huza ca nu beneficiaza de nici un privilegiu. Declaratiile pe care le da in fata camerelor de luat vederi si la CSM nu sunt valabile in ancheta", a mai spus Morar. Atat pentru Huza, cat si pentru fostul presedinte al Tribunalului Mures, Andreea Ciuca - cercetata de DNA -, Daniel Morar a mai avut un mesaj: sa se prezinte la audieri, in caz contrar existand solutia de aducere cu mandat. Un alt magistrat care face obiectul unui dosar in lucru este Constantin Gherta. Atat Huza, cat si Gherta sunt asteptati astazi la DNA pentru audieri.
Rodica Stanoiu si Florin Georgescu, audiati din nou in dosarul "Stenogramelor"
Dosarul "Stenogramelor PSD", care este reluat de la zero de DNA, dupa ce a fost infirmata solutia de incepere a urmaririi penale pe numele Rodicai Stanoiu si al lui Florin Georgescu, a fost ,reinceput" chiar cu audierea celor doi. Dosarul in care se fac cercetari cu suspiciunea de spalare de bani pe numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a ramas tot la Parchetul General. Verificarile privind savarsirea unor eventuale fapte de coruptie de catre primarul Constantei, Radu Mazare, sunt avansate, conform lui Daniel Morar, care a spus ca verificarile vizeaza schimburi de terenuri.
Inexactitati in cazul Chelaru
Dosarul in care este invinuit fiul generalului Mircea Chelaru ii are "in centru" - in calitate de invinuiti - pe seful de la Pasapoarte, chestorul-sef Lazar Carjan, precum si pe Silviu Cristian Luncasu, directorul general al Inspectiei Nationale pentru Evidenta Persoanei. Cei doi sunt invinuiti de luare de mita, lucru care, in oarecare masura, contravine cu acuzatia de trafic de influenta adusa fiului generalului Chelaru, Nicolae Preda Chelaru, si presupusului sau complice, Dumitru Chelaru. Morar a explicat ca incadrarea juridica a fost facuta de procurorul de caz, insa nu a spus si daca aceasta solutie este cea corecta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite