Dana Războiu, în căutarea perfecţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea de la Kanal D vrea să descopere formula împlinirii personale şi profesionale. După un an şi jumătate de când prezintă jurnalul de ştiri de la ora 18.30 la postul turcesc, Dana Războiu vrea să fie prezentatoarea-aproape-perfectă.

Adevărul:Ce îţi place cel mai mult la Kanal D?

Dana Războiu: Faptul că nu suntem aserviţi politic e un atu pentru noi şi acest lucru cred că îmi place cel mai mult. Singurul nostru “judecător” este telespectatorul şi numai pe el vrem să-l mulţumim.

Cum priveşti acum înapoi, spre TVR?

TVR a fost o şcoală unde m-am format şi am acumulat experienţă. Am acceptat provocarea Kanal D cu inima deschisă căci aveam 11 ani de experienţă şi ştiam că pot contribui la creşterea unui nou post de TV. Există o teorie care spune că e recomandat, pentru a te dezvolta şi a evita plafonarea, să schimbi locul de muncă odată la 5-6 ani.

Spuneai cândva că s-a petrecut o revoluţie în tine după ce ai făcut nişte cursuri...

Da, am urmat cursurile susţinute de Connie Larkin la Landmark Forum. În plus, urmez de mai mulţi ani un program personal de psihanaliză. Sunt multe metode care te pot ajuta în dezvoltarea personală, totul este să îţi doreşti acest lucru şi să fii deschis să le urmezi.

Am primit asigurări că imaginea ta nu este rezultatul programului Photoshop.Cum reuşeşti să te menţii atât de bine?

Mulţumesc pentru compliment. Efectul este rezultatul unui program bazat pe sport şi regim alimentar. Aproape zilnic merg la sala de fitness. Am un antrenor personal care îmi este şi sfătuitor pe probleme de nutriţie. Vara îmbin această plăcere cu liniştea naturii, aşa că obişnuiesc să fac jogging în parc. Mă pasionează tot ce ţine de nutriţie - mi-am cumpărat de pe Amazon cărţi de specialitate, iar, după ce am “studiat”, am decis să adopt regimul “clean diet”, după denumirea în engleză.

Ce nelinişti are Dana Războiu, fosta absolventă de Psihologie?

Lupt cu frica de greşeală - mi-e mereu teamă că am să greşesc, că n-am să fiu perfectă - şi lupt cu o vinovăţie generală. Mă lupt cu “traumele” copilăriei, cu copilul oprimat din mine. Nu vreau să înţelegeţi că am fost un copil chinuit, ci dimpotrivă, însă mentalităţile de atunci ale părinţilor noştri şi-au lăsat amprenta asupra generaţiei noastre.

Unde te situezi: mai aproape de carieră sau de copil?

E o alegere imposibil de făcut. Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Îi datorez copilului meu evoluţia mea personală. El mă ajută să mă transform, este prima fiinţă în faţa căreia eu sunt cea care sunt de fapt...  Cine a făcut un demers de autocunoaştere va înţelege ce vreau să spun, cine nu, va avea probabil îndoieli la vorbele mele.

Este mai uşoară comunicarea între parteneri când ambii lucrează în domeniul comunicării?

Comunicarea ţine de persoane şi nu de meserii. Relaţia mea cu soţul meu nu are nicio legătură cu meseria noastră, cu ce se ocupă fiecare sau unde lucrează. Mai degrabă sunt importante angajamentul şi dorinţa fiecăruia de a fi fericit.

image

Lupt cu frica de greşeală - mi-e mereu teamă că am să greşesc, că n-am să fiu perfectă - şi lupt cu o vinovăţie generală

image

  Dana Războiu   prezentator TV

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite