Dan Voiculescu a dat prima declaraţie la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, şi fiica acestuia, Camelia Voiculescu, s-au prezentat ieri la sediul DNA, pentru a lua la cunoştinţă, oficial, învinuirile de spălare de

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, şi fiica acestuia, Camelia Voiculescu, s-au prezentat ieri la sediul DNA, pentru a lua la cunoştinţă, oficial, învinuirile de spălare de bani aduse de procurori. Potrivit unor surse judiciare, cei doi au dat prima declaraţie de învinuit, iar senatorul Dan Voiculescu a stat la Parchet timp de aproape o oră. Dan şi Camelia Voiculescu sunt cercetaţi într-o cauză separată din "Dosarul Loteria" pentru spălarea unei sume de bani în valoare de peste un milion de euro.

Alături de familia Voiculescu, în dosar mai sunt cercetaţi senatorul PC George Copos, preşedintele CA al Grivco SA, Mihai Lazăr, şi alte două persoane. George Copos urmează să se prezinte în zilele următoare la DNA, pentru a lua la cunoştinţă de învinuirile anchetatorilor. Procurorii susţin că au probe potrivit cărora, în perioada 2000 - 2004, Copos "a spălat" o parte din banii obţinuţi "ilicit" din vânzarea a 38 de spaţii comerciale către Loteria Română. El ar fi transferat banii prin conturile personale ale Cameliei Voiculescu sau ale lui Dan Voiculescu, dar şi prin cele ale Grivco SA. În replică, Dan Voiculescu a declarat că procurorii nu au niciun dosar şi a venit la DNA la cererea lui. "Am cerut devansarea termenelor şi rapiditate în clarificarea lucrărilor", a spus liderul PC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite