Dan Ioan Popescu a dat declaraţii în legătură cu Ordonanţa Petromidia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al economiei Dan Ioan Popescu a fost audiat, ieri, timp de două ore, la Parchetul General, în dosarul Rompetrol. El a dat declaraţii procurorilor în calitate de martor, în

Fostul ministru al economiei Dan Ioan Popescu a fost audiat, ieri, timp de două ore, la Parchetul General, în dosarul Rompetrol. El a dat declaraţii procurorilor în calitate de martor, în legătură cu Ordonanţa Petromidia. Imediat după audieri, Dan Ioan Popescu a declarat că le-a relatat, în detaliu, procurorilor aspectele tehnice care au stat la baza eliberării Ordonanţei de convertire a datoriei istorice a Petromidia în obligaţiuni. Deputatul a subliniat că era de datoria sa să participe la procedura de adoptare a Ordonanţei 118/2003, deoarece ministerul pe care îl conducea răspundea de domeniile strategice ale economiei, inclusiv de cel petrolier. Popescu a mai precizat că asupra sa se fac presiuni din partea adversarilor politici.

Întrebat dacă este adevărată declaraţia lui Paul Sârbu potrivit căreia el ar fi insistat pentru emiterea acestei ordonanţe, deputatul a declarat că "Paul Sârbu a făcut o greşeală de a da un document - notă de fundamentare - care nu era semnat de toate persoanele implicate", act care, din punctul său de vedere, a fost "să nu spun falsificat, dar eronat prezentat".

Prin Ordonanţa Guvernului 118/2003 au fost transformate în obligaţiuni ale statului datorii istorice ale Rafinăriei Petromidia în valoare de 603 milioane de dolari. Ordonanţa a fost emisă de Guvernul Năstase în octombrie 2003 şi adoptată sub formă de lege, de actualul parlament, în aprilie 2005.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite