Dan Ilie Morega sare în apărarea ministrului muncii, Paul Păcuraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse are mai multe legături decât se bănuia cu judeţul în care colegul său de partid reprezintă interesele PNL. Cu toate că a

Ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse are mai multe legături decât se bănuia cu judeţul în care colegul său de partid reprezintă interesele PNL.

Cu toate că a susţinut că a fost sunat de Dan Ilie Morega (foto stânga) de mai multe ori, pentru a rezolva probleme legate de numirea unor directori în instituţii descentralizate, Paul Păcuraru a insistat pe ideea că nu a beneficiat de nimic în urma acestor demersuri.

Cert este că firma lui Mihnea Păcuraru, fiul lui Paul Păcuraru, face afaceri cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi Complexul Energetic Turceni, valoarea contractelor fiind de 10.000 de euro fiecare.

Davidoiu s-a întâlnit cu Mihnea Păcuraru

Eugen Davidoiu, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a recunoscut că s-a întâlnit cu fiul lui Paul Păcuraru. "În programul de achiziţii aprobat în Consiliul de Administraţie al SNLO a fost prevăzută şi perfecţionarea profesională a salariaţilor.

SNLO are un regulament care este în conformitate cu Ordonanţa 37, deşi nu era cazul la contractele de acest tip, de mică valoare. Cursurile Formenerg fac parte din programul de achiziţii. În luna iunie am primit o ofertă de la Intratest. Cel care a adus oferta era domnul Mihnea Păcuraru. Venise cu o ofertă alături de firma Formenerg.

La acea dată, eu am spus că nu se poate organiza licitaţia. Formenerg a mai câştigat licitaţii la SNLO şi în 2005, şi în 2006. Am introdus oferta lăsată în baza de date. Ulterior a fost invitată toată lumea. Au participat 4-5 firme şi a câştigat Formenerg.

Firma domnului Mihnea Păcuraru era în subcontractare cu Formenerg. Valoarea este de 680 de lei pe cursant. A fost o procedură legală, transparentă, deci anticipez că nu este nicio ilegalitate în acest contract şi nu au făcut asupra mea presiuni nici domnul Morega şi nici domnul Păcuraru", a declarat Eugen Davidoiu, directorul SNLO.

Morega neagă acuzaţiile

"În legătură cu intermedierea mea între fiul ministrului Păcuraru şi directorii celor două complexuri şi SNLO este o minciună. Nu am avut cunoştinţă de aşa ceva. Contractul cu CE Turceni a fost încheiat acum un an şi jumătate.

Eu nu puteam să mă implic dacă nu răspundeam de companie. La SNLO nici nu ştiu dacă e încheiat. Ministrul Păcuraru (foto dreapta) nu m-a sunat niciodată ca să intervin pentru intermedierea de contracte pentru fiul său şi societăţi din Gorj", a afirmat Dan Ilie Morega, preşedintele Partidului naţional Liberal (PNL) Gorj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite