Dâmboviţa, curăţată de voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.000 de kilograme de deşeuri au fost strânse, în câteva ore, de şapte copii şi 43 de adulţi O echipă de voluntari a curăţat, ieri, malurile Dâmboviţei, în zona

Aproximativ 1.000 de kilograme de deşeuri au fost strânse, în câteva ore, de şapte copii şi 43 de adulţi

O echipă de voluntari a curăţat, ieri, malurile Dâmboviţei, în zona Popeşti-Leordeni. Acţiunea face parte din campania "Să păstrăm apele curate".

Evenimentul a fost organizat de Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) şi Holcim România, în parteneriat cu organizaţia nonguvernamentală "Salvaţi Dunărea şi Delta" şi Urban SA.

Acţiunea face parte dintr-o campanie derulată la nivel naţional care vizează ecologizarea pe malurile şi luciul râurilor şi lacurilor din România, în toate bazinele hidrografice.

O tonă de gunoaie

Gunoaiele de pe malurile râului Dâmboviţa au fost strânse în zona Popeşti-Leordeni cu ajutorul a 50 de voluntari. Dintre aceştia, şapte sunt elevi la Liceul "Mircea Eliade" din Bucureşti, la specialitatea Știinţele Mediului.

În urma acestei acţiuni s-a strâns peste o tonă de deşeuri din plastic, hârtie, metal şi resturi menajere. Cei aproximativ 100 de saci cu murdăria adunată au fost ridicaţi de Urban SA şi depozitaţi la groapa de gunoi de la Glina.

"Chiar dacă nu este responsabilitatea noastră să ecologizăm malurile, noi vrem să stimulăm în acest fel autorităţile locale şi să le inducem ceva din spiritul nostru ecologist. În acelaşi timp, aceste deşeuri, ca urmare a efectelor naturale, pot fi duse pe luciul de apă şi, din acest motiv, putem spune că acţiunea de astăzi are drept scop prevenirea acestui fenomen care, până la urmă, ne face şi nouă un deserviciu", a declarat directorul ANAR, Marius Postelnicescu.

Coşurile, inutile la Popeşti-Leordeni

Acţiunea de ecologizare de ieri mai are o ţintă. Amplasarea a 15 coşuri metalice, de colectare selectivă, cu o greutate de 52 kg fiecare. Astfel, consumatorii vor putea arunca în aceste coşuri peturi, metal şi hârtie.

Ieri, în zona Popeşti-Leordeni era programată montarea a 15 astfel de coşuri, dar s-a ajuns la concluzia că aceste recipiente nu ar fi de folos nimănui în această zonă, pentru că nimeni nu ar bate atâta drum pentru a depozita deşeurile. "Cele 15 coşuri nu îşi găsesc utilitatea la Popeşti-Leordeni. Ele trebuie amplasate într-o zonă aglomerată.

Ne-am gândit că cel mai indicat loc ar fi în zona Regie, pe malul Dâmboviţei, fiindcă acolo sunt căminele studenţeşti. Probabil că mâine (astăzi - n.r.) le vom instala acolo", a spus şeful biroului Marketing al Urban SA, Andra Dugneanu.

Râul, sursă de poluare

Dâmboviţa este unul dintre cele mai poluate râuri din România.

Râul care aprovizionează Capitala cu apă este infestat cu diferite substanţe toxice şi deşeuri.

Malurile sale sunt pline de gunoaie care poluează mediul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite