La 12 ani, Dakota Fanning joacă o scenă de viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticii ultracreştini din America sunt scandalizaţi de scena din filmul "Hounddog", în care personajul principal al filmului, o fetiţă de 12 ani, este victima unui viol. La rândul ei, mica

Criticii ultracreştini din America sunt scandalizaţi de scena din filmul "Hounddog", în care personajul principal al filmului, o fetiţă de 12 ani, este victima unui viol. La rândul ei, mica actriţă o sprijină pe curajoasa regizoare, declarând că nu a fost în niciun fel afectată de filmarea acestei secvenţe controversate.

Festivalul de film Sundance nu este doar o ocazie de a lansa modele noi de cizme, ci, din fericire, rămâne un moment important pentru cinematografie. Este, în primul rând, cel care poate da un prim şi foarte important feedback pentru producţii încă nelansate pe piaţă sau care nici nu au fost selecţionate de vreo companie de distribuţie.

Anul acesta au fost prezentate mai multe filme cu conţinut sexual, potrivit site-ului cnn.com. Probabil cel mai controversat este drama "Hounddog", povestea unei fetiţe de 12 ani interpretată de Dakota Fanning, care este victima unui viol bestial. Cum interpreta este minoră, scena a stârnit proteste din partea unui critic mai religios şi chiar l-a determint pe Bill Donohue, un activist romano-catolic, să ceară începerea unei investigaţii federale asupra legalităţii filmului. Curajoasa actriţă s-a declarat indignată de atitudinea criticilor faţă de mama şi agentul ei care au fost prezenţi pe platou şi care i-au permis filmarea respectivei secvenţe. Respectiva scenă durează câteva minute şi nu este descriptivă. Singurele părţi ale corpului lui Fanning care sunt vizibile sunt mâna şi faţa, iar cadrul este slab luminat. Deborah Kampmeier, regizoarea filmului, a declarat că a durat 10 ani să poată finaliza filmul, tocmai din cauza scenei violului, aşa că este foarte evident că nu este dispusă să facă niciun fel de compromisuri la nivel artistic, pentru a nu leza sensibilitatea unor spectatori. Cu toate acestea, Ted Baehr, directorul Comisiei creştine pentru film şi televiziune, consideră că filmul încalcă legea conform căreia sunt interzise scenele care implică o scenă cu tentă sexuală într-un film. Fanning a replicat, la rândul ei, că "lucrurile acestea nu se întâmplă în realitate. Este un film şi totul se numeşte actorie. Mie, personal, nu mi se întâmplă nimic".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite