Daciana Sârbu vrea un oraş nepoluat pentru fiica ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa ei s-a schimbat complet de când a născut şi a decis să facă o politică ecologică Daciana Sârbu spune că, de când e mamă, are o motivaţie în plus pentru a se implica în

Viaţa ei s-a schimbat complet de când a născut şi a decis să facă o politică ecologică

Daciana Sârbu spune că, de când e mamă, are o motivaţie în plus pentru a se implica în salvarea mediului. Vrea ca fetiţa ei să trăiască într-un oraş nepoluat.

Îmbrăcată într-un tricou alb pe care scria mare "România nu gustă cianura", Daciana Sârbu milita anul trecut, la Parlamentul României, împotriva proiectului Roşia Montană.

Alături de alte personalităţi, Daciana Sârbu încerca să-i convingă pe parlamentari că folosirea cianurilor în exploatările miniere de la Roşia Montană se va solda cu un dezastru ecologic, după plecarea canadienilor de la Gabriel Resources.

Roşia Montană,problemă internă

Europarlamentar din partea PSD, membru în Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, Daciana Sârbu a desfăşurat o activitate intensă şi la Bruxelles, pe tema Roşia Montană. A adresat Comisiei Europene o întrebare privind proiectul minei de aur, pornind de la efectul negativ al acestei exploatări asupra mediului şi comunităţii locale. "Comisia Europeană a avut o poziţie neutră.

Mi s-a răspuns că aceasta este o problemă internă a României şi că nu poate interveni pentru că nu s-a încălcat nicio normă europeană, de vreme ce proiectul nu a primit acordul de mediu. Însă reprezentanţii CE urmăresc ceea ce se întâmplă acolo", a spus Daciana Sârbu.

Îndeosebi pentru implicarea în stoparea proiectului de la Roşia Montană, Daciana Sârbu a primit un premiu din partea mai multor ONG-uri de mediu româneşti, cu câteva zile în urmă.

Motivaţie pentru salvarea mediului

Înainte de naşterea fetiţei sale, Irina, mergea la Bruxelles o dată pe săptămână, unde stătea câte două-trei zile. "Până în septembrie, voi merge doar la plenul parlamentului, o dată pe lună. Din toamnă însă, voi reîncepe să fac săptămânal naveta Bucureşti-Bruxelles".

În momentul acesta, Daciana Sârbu se bucură de sprijinul mamei sale în ceea ce priveşte îngrijirea copilului. În această privinţă, soţul său, Victor Ponta, este deocamdată mai rezervat. "În general, bărbaţilor le plac mult copiii abia după ce micuţii încep să comunice", a mărturisit Daciana. Spune că viaţa ei s-a schimbat complet de când a născut, "radical în bine".

"Tot ce voi face va avea un alt sens. Acum am o motivaţie în plus pentru a mă implica în protecţia mediului. Vreau ca fetiţa mea să trăiască într-un mediu curat,
într-un oraş nepoluat".

Educaţia ecologică începe acasă

Daciana Sârbu vrea ca, în şcoli, educaţia ecologică să facă parte din materiile predate obligatoriu, şi nu opţional. De aceea, este hotărâtă să pună la punct un manual de conştientizare ecologică, pe care să-l promoveze personal. Crede în puterea părinţilor de a-i învăţa pe copii de ce nu este "frumos" să arunce hârtiile la voia întâmplării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite