În plină criză, Dacia creşte producţia şi angajează 500 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uzina Vehicule Dacia va mai angaja încă 500 de persoane şi va mări  producţia de autovehicule cu 140 de unităţi pe zi. Această  măsură a fost adoptată datorită programelor de relansare a pieţelor auto şi creşterii cererii de automobile Dacia la export.

Numărul de vehicule fabricate într-o zi va creşte de la 1.200 la 1.340. Mărirea cadenţei va conduce la creşterea cu aproximativ 500 de salariaţi a efectivelor uzinei.

Recrutările se vor face din rândul foştilor angajaţi

Vor fi recrutaţi salariaţi cu precădere dintre foştii angajaţi care au beneficiat de contracte de muncă cu durată determinată. Totodată, unui număr de 400 de salariaţi care au contracte de muncă pe durată determinată (CDD) li se va prelungi contractul, se precizează în comunicatul Dacia.

Ministerul Mediului a decis alocarea încă din cadrul primei etape a programului Rabla a unei cote suplimentare de 1.731 de unităţi pentru Dacia, datorită cererii foarte mari din partea populaţiei, a declarat, joi, pentru NewsIn, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

"Cererea foarte mare pentru Dacia ne-a determinat să dublăm alocarea pentru această marcă, încă din această etapă. Astfel, am decis să redistribuim din cotele care au fost cerute pentru alte mărci, dar care nu au fost îndeplinite", a explicat Nemirschi.

Dacia Logan MCV, gama cea mai căutată


Uzina Dacia şi-a întrerupt producţia de mai multe ori în ultimele luni, ca urmare a scăderii pieţelor auto de la finalul anului 2008. Angajaţii uzinei s-au aflat în şomaj tehnic în perioadele 30 - 31 octombrie, 13 - 14 noiembrie, 20 noiembrie - 7 decembrie, 11 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2009 şi 26 ianuarie - 8 februarie.

Dacia a vândut, în 2008, peste 239 de mii de vehicule, în creştere cu 18.470 unităţi faţă de anul anterior, în timp ce Dacia Logan MCV a fost gama cea mai căutată, potrivit raportului financiar al companiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite