Dacia aduce la Geneva un concept românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia aduce la Geneva  un concept românesc
Dacia aduce la Geneva un concept românesc

„Duster” este primul concept-car din istoria constructorului de la Mioveni. Dacia va şoca la Salonul Auto de la Geneva cu un concept de crossover gândit şi realizat la centrul Renault Design din Bucureşti.

Este primul concept-car realizat vreodata de Dacia şi va purta numele Duster (din engleză, cârpă de praf sau aspirator de praf). Potrivit datelor publicate ieri de Dacia, maşina combină formele unui automobil coupe cu cele ale unui vehicul de familie de tip MPV (Multi Purpose Vehicle) şi are două uşi cu deschidere în sensuri contrare.

Este foarte puţin probabil ca maşina, în versiunea de concept să intre în producţia de serie. Nici viitorul SUV de fabrică de la Dacia nu va împrumuta prea multe elemente de la actualul concept-car. „Opreliştea” lansării în producţie a unui astfel de model este preţul.

Versiunea de serie nu va exista

Neoficial, viitorul SUV ar avea preţuri pronind de la 13.000 de euro, ori, materialele din care este fabricat Duster sunt mult prea pretenţioase pentru o astfel de categorie de maşină. Dacia este o marcă ieftină, aşa că, preţul este principalul factor decizional în lansarea unui nou model în fabricaţie.

Constructorul din Mioveni notează că maşina poate avea două sau patru locuri. Nu este nevoie decât de câteva secunde pentru a trece de la o configuraţie „4 locuri, mod de utilizare cotidian” la o configuraţie „2 locuri, mod sportiv”.

Un model cotidian, dar şi sportiv

Cu ajutorul unui simplu buton, scaunul pasagerului culisează pe şine ascunse în planşeu, alunecând sub scaunul şoferului. Cele două scaune se transformă într-unul singur, degajând un volum de încărcare de 2 metri cubi ce permite îmbarcarea unei biciclete. Aceasta se fixează cu uşurinţă datorită unor sisteme de ancorare aflate sub bancheta spate şi în planşeu.

„Duster“ în cifre

Dimensiuni:1,49 m înălţime
4,25 metri lungime(cât un Logan Sedan)
1,64 metri lăţime
Motor: diesel
Capacitate: 1.500 cmc
Putere: 105 CP
Emisii: 139 g/km
Consum: 5,3 l/100
Demaraj: 0-100 km/h 9,6 secunde

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite