Dacia Logan, într-o versiune Hatchback

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul viitor, Renault va mai pregăti o a treia versiune de caroserie, ce va fi destinată iniţial doar anumitor pieţe din America de Sud. Este vorba de Hatchbackul ce va fi asamblat la uzinele

Anul viitor, Renault va mai pregăti o a treia versiune de caroserie, ce va fi destinată iniţial doar anumitor pieţe din America de Sud. Este vorba de Hatchbackul ce va fi asamblat la uzinele Renault - Dacia din Brazilia. Ampatamentul acesteia va fi ceva mai redus, la fel ca şi lungimea totală, iar caroseria va beneficia şi de câteva modificări stilistice.
Sursele de la Tehnocentre au declarat revistei AUTOSHOW că este posibil ca maşina să măsoare cu totul aproximativ 4 m. În scurt timp, va fi luată o decizie finală dacă acest model va fi disponibil şi pentru Europa. Chiar dacă modelul din imagine este un simplu Logan cu spatele retezat, oficiali apropiaţi ai proiectului afirmă că la nivel de detalii vor mai fi operate câteva modificări stilistice, pentru o mai bună personalizare a modelului.Pe de altă parte, Dacia şi-a propus să construiască cel mai spaţios break din segmentul compact şi, dată fiind platforma tehnică de la care s-a pornit, nu este niciun dubiu că acest lucru va fi realizat. Logan Break va extinde şi mai mult capacitatea de transport şi aşa foarte mare a noii noastre maşini naţionale. Cei peste 510 litri ai portbagajului berlinei vor fi majoraţi undeva la aproape 1800 de litri în configuraţie maximă, cu scaunele pliate. Dacia va mai renunţa la o parte dintre "austerităţile" prezente la berlină şi va echipa breakul cu banchetă spate rabatabilă. În momentul apariţiei, în luna septembrie a acestui an, breakul va fi echipat cu cele trei propulsoare existente deja pe piaţă: cele două "benzine" de 75 CP, respectiv 90 CP şi turbodieselul dCi de 65 CP. Ulterior sunt programate pentru lansare o nouă versiune de putere a motorului pe benzină de 1,6 l, ce va ajunge la 107 CP, iar propulsorul dCi de 65 CP va fi "vitaminizat" cu un nou soft şi cu o turbină de supraalimentare mai performantă pentru a atinge 85 CP. Versiunile hatchback şi break ale Daciei Logan sunt prezentate astăzi pe larg în revista Autoshow.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite