DaLinku, comunitatea online a mureşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare articol al site-ului prezintă o poveste sau o inovaţie. Site-ul a fost lansat în urmă cu un an, iar numărul vizitatorilor a crescut constant de atunci.

La adresa www.dalinku.ro, mureşenii găsesc zilnic noi articole menite să înlesnească trecerea timpului la serviciu sau pur şi simplu să aducă informaţii utile vizitatorilor.
În urmă cu exact un an, Marius Roşca şi Silviu Pîrjolea, care au gândit şi lansat site-ul, nu se aşteptau ca un simplu hobby să devină un element important al spaţiului virtual local. Cei doi descriu site-ul ca fiind o comunitate virtuală pe care o dezvoltă constant membrii echipei DaLinku.
„Site-ul este la momentul de faţă un spaţiu virtual în care găzduim subiectele care ne uimesc sau care ne trezesc interesul în periplurile noastre zilnice în faţa monitoarelor. Pentru cei care ne accesează, DaLinku este o sursă de bună dispoziţie, de articole uneori interesante sau alteori utile. Echipa noastră e formată din persoane cu gusturi similare în ceea ce priveşte stimulii auditivi şi vizuali şi, în principiu, se adresează persoanelor cu aproximativ acelaşi spectru de interes” ne-a declarat Silviu Pîrjolea, administrator DaLinku.
Pagina de internet a fost creată din dorinţa de a aduna toate linkurile interesante descoperite zilnic, dar şi pentru a le putea propaga la un nivel superior listei personale de messenger a membrilor echipei site-ului.

„Linkuri pentru oameni ca noi”

Deviza site-ului este explicită şi reuşeşte să exprime rolul paginii web.  Practic, cei nouă membri ai echipei site-ului postează articole, linkuri, filmuleţe sau informaţii găsite pe alte site-uri, spre deliciul vizitatorilor, care pot comenta apoi toate articolele postate pe site.
Deoarece este vorba de o comunitate online creată în jurul unei pagini de internet, proiectul tinde spre o dezvoltare continuă. „Din momentul lansării site-ului, toate cifrele luate în discuţie pentru caracterizarea proiectului au crescut încet dar sigur: echipa este formată din nouă membri activi pe internet, care au publicat în total 1.250 de articole, iar numărul celor care accesează site-ul ajunge în acest moment la aproximativ 250 de vizitatori unici pe zi.
Pe viitor ne propunem cooptarea unor noi membri şi ne dorim să atingem o medie de 1.000 de vizitatori unici zilnic”, a precizat Marius Roşca, de la DaLinku.

Site necomercial

DaLinku.ro este un site de internet non-profit, iar costurile pentru susţinerea lui sunt suportate de membri echipei. Tot aceştia suportă şi celelalte cheltuieli pe care le generează pagina de internet. Vizitatorii participă activ la dezvoltarea bazei de date. Oricine poate contacta un membru al echipei DaLinku şi pentru a oferi astfel un link interesant, care va fi astfel postat pe site.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite