DVD playerele de firmă pot fi o investiţie inutilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există în comerţ playere de marcă, foarte scumpe, care nu citesc decât un anumit tip de discuri Atunci când mergi la magazin să îţi cumperi un DVD player e bine să pui câteva întrebări

Există în comerţ playere de marcă, foarte scumpe, care nu citesc decât un anumit tip de discuri

Atunci când mergi la magazin să îţi cumperi un DVD player e bine să pui câteva întrebări vânzătorului, înainte de a arunca banii pe nişte aparate scumpe, dar inutile.

De exemplu, întreabă dacă playerul respectiv citeşte orice tip de discuri, dacă poate fi conectat la un sistem Home Cinema sau dacă merge conectat la televizorul pe care îl ai acasă. Pe de altă parte există playere "no name" foarte ieftine, care pot fi destul de performante.

Nu are rost să cumperi un player de firmă (Sony, Panasonic, Samsung etc) dacă acel aparat nu poate reda decât discuri originale, codate într-o zonă în care nu se află şi ţara noastră. Însă nici toate playerele făcute de firme de care nu ai auzit niciodată nu sunt de cumpărat.

Chiar dacă citesc aproape orice tip de disc, se strică foarte repede, iar calitatea imaginii şi a sunetului la aceste aparate poate fi destul de proastă. Ce trebuie să ştii înainte de a cumpăra Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştii despre un DVD player este codul regional.

"Lumea" playerelor şi a discurilor este împărţită în 6 zone, cu încă două pentru uz special. De exemplu, un player Zona 2 poate reda doar-DVD-uri codate pentru Zona 2, respectiv un disc codat Zona 2 poate fi redat doar pe un player Zona 2.

Există posibilitatea ca DVD-ul să aibă doar ieşire pe RCA, iar la televizorul de acasă să nu ai decât Euroscart. Dacă cele două ieşiri nu se potrivesc, vei avea nevoie de un adaptor special, pentru a realiza conexiunea. Sunt în comerţ unele tipuri de playere care nu suportă formatul de sunet 5+1(Home Cinema) şi sunt doar stereo.

Paradoxul este că ele se vând la pachet cu sistemul de boxe, oferindu-se o reducere semnificativă. E bine să te informezi înainte de a-ţi cumpăra un astfel de pachet, eventual să îi faci o probă înainte.

În momentul în care sistemul începe să dea "rateuri" la citirea DVD-urilor, ar trebui, pe cât posibil, să eviţi discurile de curăţat, mai ales dacă acestea au o calitate îndoielnică. Alegerea înţeleaptă ar fi un service autorizat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite