Banca olandeză DSB din Amsterdam, oficial în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca olandeză DSB din Amsterdam, oficial în faliment
Banca olandeză DSB din Amsterdam, oficial în faliment

Tribunalul din Amsterdam a declarat luni falimentul băncii olandeze DSB, ce a fost plasată pe 12 octombrie sub protecţia curţii, în urma unei retrageri masive a clienţilor, relatează AFP.

"Tribunalul a ajuns la concluzia că s-a făcut tot ce era posibil pentru ca DSB să supravieţuiască şi că nu există altă soluţie. Tribunalul a declarat, din aceste motive, falimentul DSB Bank", potrivit unui comunicat al instituţiei citat de AFP.

Doi administratori independenţi, numiţi pe 12 octombrie, au cerut miercuri tribunalului să pronunţe falimentul băncii specializate în credite pentru persoane fizice.

DSB obţinuse vineri o ultimă amânare de la tribunal, pentru a găsi un cumpărător, însă negocierile cu un candidat american au eşuat duminică seara.

Potrivit băncii centrale olandeze, clienţii DSB au retras în ultimele zece zile circa 600 milioane euro, reprezentând o şesime din valoarea totală a depozitelor.

DSB, care înregistrează circa 350-400.000 conturi bancare, s-a confruntat cu probleme de încredere din cauza modului agresiv de vînzare a creditelor imobiliare, a creditelor de consum şi a asigurărilor de viaţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite