DNA cere strămutarea, de la Tribunalul Bucureşti, a cererii de întrerupere a executării pedepsei lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA solicită Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) strămutarea dosarului în care avocaţii lui Adrian Năstase cer Tribunalului Bucureşti întreruperea executării pedepsei, la un alt tribunal din ţară, din cauza suspiciunilor de imparţialitate, informează Mediafax.

Procurorii DNA au depus luni, la instanţa supremă, o cerere de strămutare a dosarului 23469/3/2012 de la Tribunalul Bucureşti la orice altă instanţă egală în grad din ţară. Dosarul pentru care procurorii DNA solicită strămutarea este cel în care avocaţii lui Năstase cer Tribunalului Bucureşti întreruperea executării pedepsei primite de fostul premier în cazul „Trofeul Calităţii".

Potrivit Mediafax, dosarul de la Tribunalul Bucureşti este judecat de Elena Burlan, magistratul care l-a achitat pe medicul Şerban Brădişteanu într-un dosar de corupţie.

Recent, Brădişteanu a fost pus sub acuzare de către DNA pe motiv că ar fi zădărnicit punerea în executare a mandatului de încarcerare a lui Adrian Năstase, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca după o tentativă de sinucidere. Medicul l-ar fi ţinut în spital pe fostul premier mai mult decât era necesar, potrivit anchetatorilor.

Motivele cererii de strămutare sunt cele prevăzute de articolul ce indică temeiurile cererii de strămutare, iar în particular, în acest caz, despre potenţiala lipsă de imparţialitate a unui magistrat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite