DNA-ul studenţesc e pe urmele administratorilor de cămine şi ale profesorilor-şpăgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaga la examene sau la cazare în cămine, plagiatul şi abuzurile sexuale ale profesorilor i-au făcut pe reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) să înfiinţeze, din

Spaga la examene sau la cazare în cămine, plagiatul şi abuzurile sexuale ale profesorilor i-au făcut pe reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) să înfiinţeze, din 15 septembrie, "DNA-ul studenţesc".
"Vrem să creăm, prin intermediul acestui proiect, o presiune asupra celor care sunt responsabili de neregulile din sistemul universitar", a subliniat liderul UNSR, Florentin Gust. În lupta cu şpaga şi abuzurile, studenţii sunt sprijiniţi chiar de Ministerul Educaţiei şi de Consiliul Naţional al Rectorilor, ambele instituţii semnând, ieri, un proiect de colaborare cu UNSR. "Apreciez iniţiativa studenţilor şi sper că, în acest mod, se vor diminua acele comportamente care ţin de dorinţa unora sau altora de a obţine foloase necuvenite şi care conduc la o umilire a studenţilor", a precizat ministrul Mihail Hărdău. Studenţii şi-au stabilit sediul central în Regie, în căminul P13-P14 şi sunt "cu ochii pe cei care se ocupă de cazare". În paralel, în fiecare centru universitar din ţară va funcţiona, de la 1 octombrie, o celulă de criză, alcătuită din reprezentanţi ai studenţilor, ai rectoratului şi ai presei, la care studenţii să vină şi să reclame fenomenele de corupţie universitară. Potrivit reprezentanţilor UNSR, şpaga la examene variază între 300.000 de lei şi 300 de euro, cu excepţia universităţilor de medicină, unde un student străin poate ajunge să plătească şi 1.000 de euro pentru un examen. Iar cât priveşte tarifele la cazare, "ele sunt deja afişate peste tot prin Regie. Un loc în cămin costă de la 150 de euro în sus, iar o cameră în căminele Universităţii de Medicină şi de Farmacie din Bucureşti ajunge să coste şi 1.000 de euro".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite