DNA sugerează că Năstase l-a demascat pe Mitrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii DNA au sugerat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că declaraţia deputatului PSD Miron Mitrea, dată în faţa anchetatorilor anticorupţie în dosarul "Eurografica"

Reprezentanţii DNA au sugerat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că declaraţia deputatului PSD Miron Mitrea, dată în faţa anchetatorilor anticorupţie în dosarul "Eurografica" şi publicată de ziarul "Cotidianul" a fost furnizată presei fie de Adrian Năstase, fie de avocaţii acestuia.
"Pe parcursul ultimelor zile în care s-au aflat în faţa procurorilor DNA, atât învinuitul Adrian Năstase, cât şi avocaţii săi au studiat şi copiat actele procedurale întocmite în dosar. Prin urmare, declaraţia dată în faţa procurorilor de Miron Mitrea, care a ajuns în presă, putea fi făcută publică de către învinuiţii din dosar ori de apărătorii acestora. De altfel, Adrian Năstase a confirmat public autenticitatea declaraţiilor apărute în presă", a precizat DNA. Ieri, Dana şi Adrian Năstase s-au prezentat, din nou, la DNA pentru a continua studierea dosarului "Zambaccian". Năstase a declarat că a venit la DNA pentru a sărbători cu procurorii citirea Raportului de ţară, dar a declarat că nu ştie cum a ajuns declaraţia lui Mitrea în presă. La ieşirea de la DNA, Năstase a comentat afirmaţiile lui Traian Băsescu, imediat după câştigarea alegerilor prezidenţiale: "Adriane, nici nu ştii cât de mic începi să fii"."Povestea asta, cu mic şi mare, are la români nenumărate semnificaţii. Unii mai mici o au mai mare, alţii mai mari o au mai mică, deci nu ştiu la ce s-a referit. Din punct de vedere politic, atunci când porneşti cu acuzaţii de fraudă care nu se verifică şi îi păcăleşti pe unii şi pe alţii, obţii un anumit rezultat", a explicat Năstase.

Seifuri desigilate în Zambaccian
Procurorii DNA au mers, ieri, la imobilul deputatului PSD Adrian Năstase, din strada Zambaccian, pentru a desigila seiful fiului său, Andrei. Seiful a fost sigilat în luna februarie, când DNA a percheziţionat casa fiului lui Năstase. Deputatul PSD a depus de atunci mai mute cereri la DNA, prin care solicita desigilarea seifului. "Cheia era la anchetatori, la fel ca şi instrucţiunile de folosire. Le-a luat cam mult să le înveţe. Instrucţiunile erau în engleză şi chineză, nu ştiu pe care le-au citit", a spus Năstase, care a adăugat că nu e nimic spectaculos.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite