DNA intră în "Palatul Mediului" de la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control al Ministerului Mediului a descoperit grave nereguli privind procedura de achiziţie a palatului de la Craiova, iar Attila Korodi susţine că a fost "permanent indus în eroare",

Corpul de Control al Ministerului Mediului a descoperit grave nereguli privind procedura de achiziţie a palatului de la Craiova, iar Attila Korodi susţine că a fost "permanent indus în eroare", sesizându-se abia după dezvăluirile din "Adevărul"!


Ministrul mediului, Attila Korodi, susţine că a sesizat atât Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cât şi Direcţia Naţională Anticorupţie, în cazul scandalului privind palatul achiziţionat pe post de sediu al Agenţiei Regionale Craiova. Decizia survine în urma neregulilor descoperite de Corpul de Control. "Au fost sesizate nereguli privind procedura de achiziţie: exista un privilegiu pe clădire, în favoarea fostului proprietar, înscris la Cartea Funciară.

Astfel că propunerea trebuia descalificată. Privilegiul a dispărut abia după finalizarea procedurilor de achiziţie. Valoarea acestui privilegiu era de 1,4 milioane de euro, cifră de la care s-a început negocierea. Practic, acest privilegiu a impus un preţ minim", precizează ministrul mediului, care a sesizat şi comisia internă de disciplină.

Korodi susţine că s-a sesizat abia după ce cotidianul "Adevărul" a dezvăluit dedesubturile tranzacţiei. "Am fost permanent induşi în eroare de subordonaţii de la Craiova. În primul rând, ne-au prezentat nişte adrese din partea proprietarului clădirii în care îşi desfăşurau, anterior, activitatea, prin care erau somaţi să părăsească imobilul. Au ascuns însă faptul că aveau contract de închiriere valabil, care conţinea o clauză ce prevedea că nu pot fi evacuaţi fără o hotărâre judecătorească", dezvăluie Attila Korodi. Mai mult, continuă ministrul, "au susţinut, în permanenţă, că nu se pot muta în imobilul pus la dispoziţie de autorităţile judeţene, deoarece acesta ar fi fost impropriu şi degradat".

Cât despre palatul achiziţionat, Attila Korodi este foarte clar: "Imobilul nu este cu nimic mai presus decât fostul sediu sau decât cel pus la dispoziţie de autorităţile locale. Mai mult, clădirea nu este tocmai propice pentru desfăşurarea unei astfel de activităţi. Din punctul nostru de vedere, contractul de vânzare-cumpărare a acestui imobil trebuie reziliat!".


Palat de 1,5 milioane €


Palatul Mediului de la Craiova a fost achiziţionat de la SC Serv Invest, ce a fost reprezentată la negocieri de Tudor Rădulescu. Firma este deţinută de doi apropiaţi ai omului de afaceri G.C. Păunescu.


Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Tudor Rădulescu este, de asemenea, director al SC Spet Shipping, ai cărei acţionari majoritari sunt Dac Air SA şi Finmacht din Lugano-Paradiso Elveţia. Directorul acestei din urmă societăţi este cetăţeanul român George Constantin Păunescu. Reamintim că palatul a costat aproximativ 1,5 milioane de euro, este pavat cu marmură de Carrara, are 24 de camere (numeroase băi, bucătărie) şi dispune, printre altele, de piscină interioară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite