DNA a închis dosarul falimentului BIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA a decis scoaterea de sub urmărire penală a celor 14 persoane implicate în lichidarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Procurorii au luat această decizie după ce au constatat că nu

DNA a decis scoaterea de sub urmărire penală a celor 14 persoane implicate în lichidarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Procurorii au luat această decizie după ce au constatat că nu există elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care se începuse urmărirea penală. Fostul prim-viceguvernator al BNR, Emil Ioţa Ghizari, şi fostul viceguvernator al BNR, Mihai Bogza, erau acuzaţi în acest dosar de abuz în serviciu.

De asemenea, fostele judecătoare Maria Năvală şi Cristina Petrovici, cercetate pentru luare de mită, au fost găsite nevinovate. Sesizarea penală în acest caz s-a făcut pe 10 iulie 2000, la Parchetul General, de către Ion Pană, acţionar al BIR, care susţinea că Bogza, în calitate de viceguvernator, prin modul în care ar fi condus activitatea de supraveghere specială a BIR şi prin emiterea ordinelor 5 din 13 octombrie 1999, 3 din 31 ianuarie 2000 şi 10 din 21 martie 2000 ar fi declanşat falimentul unităţii bancare. Şi avocaţii Arin Stănescu şi Călin Zamfirescu, socrul actualului ministru al justiţiei, Cătălin Predoiu, au fost scoşi de sub urmărire penală pentru infracţiuea de abuz în serviciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite