DNA încearcă să-l "agaţe" pe ministrul Nicolăescu în dosarul "Steriletul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au solicitat, după patru luni de la trimiterea în judecată a dosarului "Steriletul", arestarea lui Virgil Baciu, fostul consilier personal al fostului ministru al

Procurorii anticorupţie au solicitat, după patru luni de la trimiterea în judecată a dosarului "Steriletul", arestarea lui Virgil Baciu, fostul consilier personal al fostului ministru al sănătăţii Daniela Bartoş.

Aceaşi măsură a fost cerută şi pentru reprezentantul legal al SC Vodimedicor Tg. Jiu, Cristinel Spiridon Vodislav. Curtea de Apel Bucureşti a respins însă cererea, urmând ca decizia finală să o ia instanţa supremă.

Abia acum DNA şi-a dat seama că Baciu şi Vodislav prezintă pericol social, invocând că aceştia au încercat influenţarea martorilor. Avocaţii consideră însă că DNA ar fi folosit "elemente" provocatoare, astfel că unul dintre martorii pe care procurorii anticorupţie susţin că ar fi încercat să-l influenţeze Vodislav ar fi fost înştiinţat de procurori că se face vinovat de contrabandă.

De altfel, avocatul lui Cristinel Vodislav, George Papu, ne-a declarat că DNA nu a dorit să-i pună la dispoziţie listingul cu apelurile efectuate de clientul său şi martorul presupus influenţat. Papu susţine că Vodislav nu a sunat niciodată martorul, ci acesta din urmă i-ar fi solicitat omului de afaceri în mod repetat o serie de întâlniri. El a mai spus că imaginile audio-video ale DNA, în care se prezintă o "discuţie" (fără sunet - n.r.) între clientul său şi acel martor, sunt ilegal obţinute.

Mai mult, conform avocatului, mandatul pentru obţinerea acelei probe a fost dat de o instanţă necompetentă. În cazul lui Baciu, procurorii susţin că acesta ar fi trimis mai multe memorii la Curtea de Conturi şi Ministerul Sănătăţii, încercând să influenţeze "oarecum" ancheta.


Acuzaţi de un prejudiciu de 223.000 dolari


Surse judiciare susţin că, prin această anchetă, DNA ar încerca să ajungă chiar la ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Baciu spune însă că nu a luat niciodată legătura personal cu ministrul sănătăţii sau cu vreun reprezentant al acestui minister. De asemenea, el a negat orice discuţie şi cu preşedintele Curţii de Conturi, Dan Drosu Şaguna, sau cu vreo persoană din această instituţie. Virgil Baciu, Cristinel Vodislav, alături de Daiana Elena Druţă (fostă Niculescu) - medic primar la Spitalul Clinic "Dr.I. Cantacuzino" Bucureşti - şi Ileana Adriana Deac - avocat în cadrul Baroului Bucureşti - au fost trimişi în judecată de DNA în octombrie 2007 în dosarul "Steriletul".

Potrivit procurorilor, în perioada 13 decembrie 2002-31 ianuarie 2003, Remus Virgil Baciu şi Daiana Elena Druţă, în calitate de preşedinte, respectiv membru al Comisiei de licitaţie naţională organizată de Ministerul Sănătăţii şi Familiei în anul 2002 pentru achiziţionarea de materiale contraceptive, au înlesnit, cu încălcarea normelor legale, atribuirea către SC Vodimedicor Tg. Jiu a unui contract de achiziţie publică în valoare de 223.000 dolari, având ca obiect achiziţia a 16.200 de sterilete tip Cooper T 380 A. În acest mod, bugetul ministerului a fost prejudiciat cu 178.000 dolari. (L. Năstase)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite