"La DNA se foloseau verbele du-te, arestează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Ioan Ciofu a fost eliberat, ieri, magistraţii Completului de 9 judecători admiţând recursul său la decizia de arestare pentru 29 de zile, acuzat fiind de luare de mită. Magistraţii

Procurorul Ioan Ciofu a fost eliberat, ieri, magistraţii Completului de 9 judecători admiţând recursul său la decizia de arestare pentru 29 de zile, acuzat fiind de luare de mită. Magistraţii au decis instituirea măsurii de a nu părăsi ţara pentru Ciofu. Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru presupusa sa complice, Maricica Ioviţă.
"Scopul pentru care am fost arestat a fost acela de a menţine imaginea aceasta a DNA-ului, de instituţie fermă, care luptă împotriva corupţiei. Am fost arestat pentru a arăta lumii şi Europei că DNA îşi face datoria. Am lucrat la DNA doi ani de zile şi ştiu cum se lucrează. Ei practică acum o mentalitate mai veche. Când lucram la Anticorupţie, se foloseau verbele "du-te", "arestează, să arătăm că lucrăm". Nu eu am făcut de ruşine Justiţia, ci procurorii DNA, care sunt neprofesionişti şi incompetenţi! O să trăiesc şi o să dovedesc cine e în spatele acestei mârşăvii, chiar dacă va fi ultima mea anchetă". Aceasta este pledoaria susţinută, ieri, în faţa Completului de 9 judecători ai instanţei supreme de către Ioan Ciofu. La final, a început să plângă. Ciofu a arătat instanţei că este foarte bolnav şi a precizat că nu a luat niciodată vreun ban de la "colega" de dosar, Maricica Ioviţă, acuzată de dare de mită, catalogând această anchetă ca fiind o înscenare. Ioviţă a susţinut şi ea că nu a dat şpagă procurorului sau familiei acestuia, deşi ştia că soţia lui Ciofu suferă de cancer. În replică, procuroul DNA a susţinut că la dosar sunt mai multe înregistrări telefonice şi ambientale care ar dovedi vinovăţia celor doi. Conform anchetatorilor, în perioada mai august a.c., Ciofu, în calitate de procuror la Parchetul General, a primit eşalonat, de la Maricica Ioviţă, aproximativ 10.000 euro şi bilete de avion pe numele rudelor, pentru călătorii în Europa şi Asia. În schimbul şpăgii, procurorul Ciofu s-ar fi angajat să instrumenteze în mod părtinitor un dosar penal, astfel încât omul de afaceri Adrian Porumboiu, finanţator la FC Vaslui, să fie pus sub învinuire pentru săvârşirea unor infracţiuni de natură economică iar, ulterior, dosarul să fie declinat la DNA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite