Eugen Simion, denunţat la DNA - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Simion, denunţat la DNA - Revista presei interne
Eugen Simion, denunţat la DNA - Revista presei interne

Presa internă de astăzi scrie despre denunţarea lui Eugen Simion la DNA, preţurile pentru vacanţele pe litoralul românesc sau salariile cerute de inginerii români. Printre alte subiecte,  clienţii care vor să renunţe la abonamentele vechi la telefonie mobilă sunt îmbiaţi de obicei cu noile tarife, iar Traian Băsescu a efectuat ieri o vizită oficială în Fâşia Gaza.

Eugen Simion, denunţat la DNA. Mircea Popescu, un om de afaceri timişorean, denunţă felul în care fostul preşedinte al Academiei Române a coordonat ediţia completă a manuscriselor Eminescu. Gestul său porneşte de la mai multe critici pe care profesori sau jurnalişti le-au făcut la adresa proiectului care a costat peste două milioane de dolari, bani publici. Reprezentanţii Bibliotecii Academiei susţin că CD-urile cu manuscrise nu au fost concepute ca o ediţie electronică. Pe 16 mai, Popescu a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ “în contra faptelor săvârşite de Eugen Simion” în cadrul proiectului de editare a manuscriselor eminesciene, recent finalizat, scrie Cotidianul.

Vacanţă la preţ redus la ţărmul Mării Negre.
Turiştii sunt ademeniţi de hotelierii de pe Litoral cu preţuri mici şi cu oferte speciale, care îmbină curele de sănătate cu odihna. Criza economică determină unii hotelieri de pe Litoral să recurgă la metode noi pentru a atrage turiştii. Astfel, anul acesta turiştii pot beneficia de tot felul de promoţii de genul "plăteşti trei nopţi, dar stai patru", "primul sau chiar şi al doilea copil minor, de până la 12 ani, nu plăteşte nimic" etc. O altă metodă utilizată de unii hotelieri constă în reducerea tarifelor începând cu 15 iulie, în comparaţie cu tarifele practicate în perioada similară a anului trecut, potrivit Jurnalul Naţional.

Inginerii români vor 12.000 de euro pe lună.
Un studiu realizat de un institut german arată să absolvenţii de inginerie şi economie visează la salarii de 9.000-12.000 de euro lunar, adică de 64- 84 de ori mai mari decât salariu minim pe economie. Absolvenţii de inginerie şi administrarea afacerilor din România nu au pretenţii mari la salarii spre deosebire de studenţii altor ţări europene, foarte puţini sunt dispuşi să călătorească în interes de serviciu şi chiar mai puţini vor să plece din ţară după terminarea studiilor. Între companiile de top spre care tinerii români se orientează se numără cele cu tradiţie, gen Microsoft şi Google pentru viitorii ingineri, sau ING Group şi BMW pentru economişti, anunţă Evenimentul Zilei.

Cum să reduci factura la telefon.
Clienţii care vor să renunţe la abonamentele vechi sunt îmbiaţi de obicei cu noile tarife, considerabil mai mici faţă de cele de acum câţiva ani. Pentru a-şi păstra clienţii, companiile recurg, de cele mai multe ori, la două metode: fie propun clientului un abonament nou, la tarife mai mici decât cel de acum, fie analizează apelurile clientului şi propun un alt tip de abonament, care să se plieze mai bine pe nevoile acestuia, relatează Gândul.

Băsescu, la mormântul lui Yasser Arafat.
Preşedintele Traian Băsescu a efectuat ieri o vizită oficială în Fâşia Gaza. Şeful statului a depus o coroană de flori la mormântul fostului lider al Autorităţii Palestiniene, Yasser Arafat. După ceremonie, Traian Băsescu a fost primit de omologul său palestinian, Mahmoud Abbas. Întâlnirea a avut loc la sediul Securităţii din Ramallah, iar discuţiile s-au axat pe revigorarea procesului de pace în Orientul Mijlociu, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite