DNA îi cere lui Băsescu cercetarea lui Mitrea pentru vila din Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, l-a sesizat ieri pe preşedintele Traian Băsescu, pentru a cere începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea, în

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, l-a sesizat ieri pe preşedintele Traian Băsescu, pentru a cere începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea, în dosarul disjuns din cel al fostului premier Adrian Năstase.

Procurorii fac cercetări separate faţă de fostul ministru PSD, în dosarul Zambaccian, legat de amenajarea în 2001, de către una dintre firmele lui Sergiu Sechelariu, a vilei sale din Băneasa. Mitrea susţine ca a plătit integral costul lucrărilor de amenajare, respectiv 3,5 miliarde lei.

Audiat în urmă cu un an şi jumătate în acest dosar, Miron Mitrea a recunoscut că vila este pe numele mamei sale, dar că aceasta nu are nicio vină.

Încurcături penale

Mitrea a fost pus sub învinuire pentru luare de mită în acest dosar, însă cercetările procurorilor anticorupţie au fost făcute după normele de drept comun, iar Curtea Constituţională a statuat că foştii miniştri trebuie anchetaţi după prevederile Legii privind răspunderea ministerială dacă faptele de care sunt acuzaţi au fost săvârşite în timpul mandatului.

Comisia Specială de la Cotroceni va analiza dacă se impune începerea urmăririi penale pe numele lui Mitrea, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Reamintim că, în urmă cu două zile, DNA a cerut cercetarea fostului premier Adrian Năstase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite