DLAF are în anchetă 42 de dosare de fraudă cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Chiuariu, şeful Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF), a susţinut, marţi şi miercuri, în faţa oamenilor de afaceri germani şi francezi, conferinţa "Politica antifraudă a

Tudor Chiuariu, şeful Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF), a susţinut, marţi şi miercuri, în faţa oamenilor de afaceri germani şi francezi, conferinţa "Politica antifraudă a Guvernului României: rezultate concrete la un an de la adoptare".
În opinia lui Chiuariu, România are, în momentul de faţă, cel mai eficient serviciu de luptă antifraudă din statele membre şi candidate. Un element de noutate este acela că România este singurul stat din Uniunea Europeană care a iniţiat investigaţii comune cu OLAF, Oficiul European de Luptă Antifraudă.
Tudor Chiuariu le-a spus investitirilor că DLAF a definitivat, în decursul anului 2005, 43 de investigaţii, iar, dintre acestea, 26, care conţineau elementele unor posibile fraude, au fost trimise către DNA. Până acum în 2006, instituţia condusă de Tudor Chiuariu a demarat 42 de controale, a finalizat 27 de dosare. Între acestea, 23 de cazuri conţin posibile fraude şi, drept urmare, au fost înaintate procurorilor DNA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite