Cuvinte de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru îngerii bolnavi

Erika Josian abia a împlinit doi ani. Leucemie limfoblastică acută - diagnosticul sună ca o sentinţă, dar vestea bună e că putem face recurs. Există 80% şanse de vindecare, dar numai printr-un tratament în străinătate, care poate dura patru ani şi care costă cel puţin 150.000 de euro. E drept, mai bine spus e nedrept, costă cam cât ceasurile sau maşinile unor bogătani săraci cu duhul care trec prin viaţă tot aşa cum se vântură prin mall.

Numeroşi artişti, jurnalişti şi bloggeri susţin o campanie umanitară, prin care încearcă să adune donaţii pentru tratamentul fetiţei. Modul în care s-au mobilizat pentru a face cunoscut acest caz şi felul în care luptă pentru a atrage banii necesari salvării unei vieţi sunt demne de toată lauda. Lupta lor e un exemplu de solidaritate.

Din păcate, mii de alte cazuri dramatice nu ajung la cunoştinţa opiniei publice, iar campaniile umanitare sunt izolate şi au efect limitat. Potrivit statisticilor, peste 10.000 de micuţi sunt trataţi anual de cancer în cele cinci spitale care au secţii de oncologie pentru copii. Plimbaţi între spitale pentru efectuarea procedurilor, cu sufletele sfâşiate între chin şi speranţă, copleşiţi de cheltuieli, mulţi părinţi nu au puterea de a declanşa o campanie caritabilă şi de a atrage donaţii.

Pe drumul durerii, mii de speranţe pier neauzite. De Sărbători ne putem gândi şi la copiii­ care suferă. E nevoie de o campanie naţională de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie, similară celei de strângere de fonduri pentru victimele inundaţiilor. Doar aşa putem salva mai mulţi­ îngeri bolnavi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite