Cuvinte de duminică: Dictatura gadgeturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un telefon nou nu-i neapărat un motiv de bucurie. Cu toate avantajele sale atrăgătoare - durata mai mare a bateriei, dimensiuni reduse şi funcţii noi - noua jucărie e în stare să-ţi ucidă

Un telefon nou nu-i neapărat un motiv de bucurie. Cu toate avantajele sale atrăgătoare - durata mai mare a bateriei, dimensiuni reduse şi funcţii noi - noua jucărie e în stare să-ţi ucidă repede răbdarea.

Chiar dacă alegi aceeaşi marcă, tocmai pentru a păstra linia meniului cu care te-ai obişnuit, nu eşti scutit de surprize.

Funcţiile care înainte te încântau au devenit complicate sau, mai rău, mobilul se blochează. În loc să-ţi simplifice viaţa, ţi-o complică.

Sunt în faza de acomodare cu un nou telefon. Nu prea ne înţelegem şi mă întreb de ce mi-am mai pierdut vremea căutând pe internet referinţe despre noul model, mai modern şi mai sofisticat decât “vechitura“ care m-a slujit fără mofturi, după nenumărate căzături.

Noul companion mobil mi-a mâncat un weekend cu figurile lui. Abia l-am îmblânzit. Dar nu e vorba doar despre un telefon. Altădată aş fi studiat cărţulia tehnică filă cu filă, aş fi încercat toate funcţiile, nerăbdător să descopăr secretele noii “jucării”.

Acum nu mai am răbdare să tot cotrobăi prin meniu. Nu mai am timp de “copilării”. Am intrat în grupul utilizatorilor pragmatici, care vor ca mobilul să-şi facă în primul rând datoria de telefon.

E şi ăsta un indiciu al maturizării ori al îmbătrânirii, luaţi-o cum vreţi. Pe măsură ce avansăm tehnologic, aşteptările noastre sunt mai mari şi mai greu de satisfăcut, iar companiile sunt presate să dezvolte noi standarde.

De aceea telefonul înglobează cameră foto, player MP3 şi radio FM. Dar dacă nu reuşesc să simplifice experienţa de comunicare a utilizatorilor, înseamnă că producătorii n-au înţeles exemplul celor de la Apple, bazat pe trei atribute de succes: simplu, deştept şi revoluţionar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite