Cuvinte de duminică: Bărbaţi care se epilează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când am văzut pentru prima oară un metrosexual nu ştiam ce să cred: o fi fată sau băiat? N-avea fir de păr pe braţe şi pe picioare, iar sprâncenele sale păreau desenate cu creionul dermatograf.

Era atât de efeminat, încât n-aveam cum să nu mă gândesc mai întâi că ar putea fi gay! Abia când şi-a sărutat iubita am realizat că era, de fapt, un metrosexual, adică “un bărbat cu un simţ estetic puternic, preocupat de modul în care arată”, conform definiţiei pe care o poţi afla din două click-uri pe internet.

Altădată, când am plătit factura de telefonie, am observat că tânărul care încasa banii avea unghiile date cu lac transparent. Brusc, m-am simţit conservator şi inflexibil.

Fiecare e liber să arate cum vrea, însă tot nu înţeleg de ce o femeie ar găsi atractiv un tip dependent de oglindă. Ok, tipul cu burtă şi cu păr pe piept nu mai reprezintă exponentul sex-appeal-ului masculin, iar bărbatul modern, mai frivol, îşi îngrijeşte atent aspectul. Dar unii transformă această preocupare într-o obsesie. Cât de bărbat se simte un tip care se epilează pe picioare şi care eventual împarte lacul de unghii cu jumătatea sa?

Şi, în fond, de ce să elimini atributele masculinităţii, preluând o orientare extravagantă? Răspunsul este moda. David Beckham, starul care a consacrat acest curent, are nevoie de extravaganţă pentru a vinde pe plan global o imagine care valorează sute de milioane de euro. Şi pentru a vinde, starurile fac orice. De pildă, Beckham a declarat că poartă chiloţii soţiei sale, Victoria, atunci când joacă fotbal. Încă mai sper că nu va deveni şi asta o modă, iar eu să mă simt şi mai conservator...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite