"Cutremur" fără precedent la Garda de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reorganizarea Gărzii de Mediu va aduce 500 de comisari în teren, proveniţi din filialele din teritoriu. Noile declaraţii făcute de Octavian Popa, comisarul general al Gărzii de Mediu, au

Reorganizarea Gărzii de Mediu va aduce 500 de comisari în teren, proveniţi din filialele din teritoriu.

Noile declaraţii făcute de Octavian Popa, comisarul general al Gărzii de Mediu, au zguduit întâlnirea de la Tulcea. El a promis că va trimite guvernului proiectul de lege privind reorganizarea instituţiei, care prevede reducerea cu 30% a numărului funcţiilor de conducere, creşterea numărului comisarilor de teren, dar şi dotarea cu mijloace auto a filialelor din teritoriu.

Comisarul Popa a spus că reorganizarea Gărzii de Mediu va implica desfiinţarea comisariatelor regionale. În actul ce va fi dat spre aprobare Executivului e prevăzută şi asigurarea unor suplimente financiare pentru inspectorii de mediu, precum şi încheierea unor asigurări de viaţă pentru aceştia.

"Va fi cel mai mare cutremur dintr-o instituţie publică înregistrat din 1989 încoace, reorganizarea instituţiei urmând să continue şi anul viitor. În acest sens, am început deja să pregătim o altă hotărâre de guvern prin care vom creşte numărul inspectorilor din teritoriu", a explicat Octavian Popa.

Asigurări de viaţă pentru angajaţi

Liderul Gărzii de Mediu crede că reorganizarea instituţiei implică desfiinţarea comisariatelor regionale, precum şi întărirea din punct de vedere administrativ şi juridic a filialelor judeţene. "De foarte multe ori, comisarii GNM au fost la un pas să îşi piardă viaţa, iar pericolul la care se expun în timpul activităţii trebuie să fie recompensat. Din acest punct de vedere, consider că este obligatorie încheierea unor asigurări de viaţă pentru angajaţi", a afirmat Octavian Popa. Potrivit acestuia, instituţia pe care o reprezintă se va moderniza radical din 2008.

Comisarii vor lua probe din teren

Comisarii au în proiect şi atragerea unor fonduri europene, urmând să se achiziţioneze noi laboratoare de analiză a factorilor de mediu. Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că filialele judeţene ale Gărzii de Mediu primesc personalitate juridică.

"O treime din personalul de centru şi toţi angajaţii de la comisariatele regionale vor face teren. Prin urmare, vom avea 500 de comisari în teren", a spus şi Codrin Lungu, consilier personal al comisarului general al Gărzii de Mediu. Acesta a adăugat că în atribuţiile gărzii va intra şi prelevarea de probe din teren.

>> Am luat măsura reorganizării Gărzii prin desfiinţarea comisariatelor regionale, pentru că avem nevoie de mai mulţi comisari care să muncească în teren
Octavian Popa,
comisar general

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite