Cutremur Voiculescu pe scara Secu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

purtare, fiind probabil considerat informator sau colaborator al Securităţii. Valul seismic pornit de la CNSAS se îndreaptă spre guvern. Conservatorii se declară solidari cu liderul lor, acuzând

purtare, fiind probabil considerat informator sau colaborator al Securităţii. Valul seismic pornit de la CNSAS se îndreaptă spre guvern. Conservatorii se declară solidari cu liderul lor, acuzând o lucrătură politică de la Cotroceni. PC ameninţă cu retragerea de la guvernare. Postul de vicepremier rămâne vacant, în timp ce Dan Voiculescu are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta în instanţă verdictul dat de CNSAS.
Cu o ureche ciulită spre CNSAS şi cu ochii spre liderul lor, conservatorii oscilează între starea de expectativă şi cea de strângere a rândurilor în jurul lui Voiculescu. Pentru vicepreşedintele PC Sabin Cutaş, Dan Voiculescu este victima unui atac politic, care a fost orchestrat odată cu numirea sa ca vicepremier. El a pus sub semnul întrebării momentul ales pentru apariţia noilor informaţii care l-ar incrimina pe Voiculescu ca informator al fostei Securităţi. "Dacă aceste informaţii existau, de ce nu au fost prezentate până acum, de vreme ce dlui Voiculescu a cerut în repetate rânduri să fie date publicităţii", ne-a declarat Cutaş. Deputatul PC Sergiu Andon a afirmat că atacul nu vine decât dintr-o singură direcţie - a "celui care ocupă prima funcţie în stat" şi a fostului său partid. "Ştiu care e partidul, singurul partid care are o opoziţie făţişă faţă de noi prin câteva voci mai zgomotoase la care se adaugă centrul de putere care controlează serviciile secrete. Sper în înţelepciunea finală a celui care deţine cea mai înaltă funcţie în stat, care ştie să potolească această fumigenă", a mai spus deputatul PC. Conform parlamentarului PC, în cazul în care "CNSAS ar da un verdict fie ambiguu, fie un răspuns nesincer", PC îşi va rezerva dreptul a două căi de atac: una pe cale judiciară de contestare a acestui răspuns şi alta politică, de retragere a sprijinului pentru actuala Putere. "Aşteptăm ca mai întâi domnului Voiculescu să i se comunice oficial decizia CNSAS", a comentat Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC, oportunitatea unei discuţii interne în partid pe tema trecutului lui Voiculescu.

Cezar Preda: Demisia lui Voiculescu va fi cerută de societate, nu de PD
Vicepreşedintele PD Cezar Preda califică aprecierile PC drept "nefondate". "Nu văd ce putere avem noi în CNSAS. Nu trebuie politizat acest demers al CNSAS. Această instituţie vizează fiecare persoană publică, iar PD nu are de-a face prin absolut nimic cu hotărârile CNSAS" ne-a declarat Preda. Potrivit vicelui democrat, formaţiunea sa "s-a îndepărtat foarte mult de această instituţie, de ideea de politizare a acestei intituţii". Preda a afirmat însă că în cazul în care Voiculescu va fi găsit de CNSAS ca informator al Securităţii, "nu PD va cere demisia sa" din calitate proaspătă de vicepremier, "ci întreaga societate".

Tăriceanu aşteaptă decizia Oficială
Premierul Tăriceanu a refuzat ieri să comenteze posibilitatea că liderul PC ar fi fost informator al Securităţii. "Voi aştepta o decizie a CNSAS înainte de a lua o decizie", a spus Tăriceanu, care s-a referit, astfel, la faptul că, până acum, nu a transmis oficial către Preşedinţia României propunerea ca Voiculescu să fie numit ministru de stat în locul lui Copos. Primul-ministru a refuzat să comenteze şi posibilitatea ca PC să se retragă de la guvernare în cazul în care se dovedeşte că Voiculescu a fost informator. "În momentul de faţă este o discuţie prea complicată", a spus Tăriceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite